Långfredag

 
Och jag och grabbarna åkte iväg till Gårdeby för lite träning fram på eftermiddagen. Vi blev ett ganska stort gäng som var träningssugna. Fanns gott om snöfria områden, men även fanns vintern kvar på sina ställen. Vi la upp en plan med både markeringar och linjetag, fanns gott om övningar, sedan kunde man välja vad, hur och när man ville göra dom. Vi körde tre -fyra hundar åt gången och då hade vi även folk till att kasta kvar.
 
Vi började med en liten lätt uppvärmning med hela gruppen, fotgående och inkallningar. För att sedan börja med några hundar. Theo fick köra ihop med Spike och brosan Lowe som hade kommit ända från Stockholm för att vara med, en bra störning, då han blir lätt uppgasad och fundersam, när det dyker upp nya hundar. det fanns även gott om annat som störde, galopperade hästar, mystiska män i glasögon och skidor, med märkliga hundar som smög omkring nere vid bilarna ;). Så det var verkligen bra upplagt för att kunna bli hur som helst.
På Theos smörgåsbord fanns det en lång markering upp i en backe, en markering som kastades när vi var på ett ställe, vi skulle sedan runda en stor En, gå över ett litet dike, sen skickade jag, typ en minnesmarkering. Sedan kom det en övning där vi lade ut ett linjetag för att gå tillbaka, och få två markeringar på samma linje, innan linjetaget och tillsist skicka på linjetaget. Vi avslutade med en lång markering  i kanten av backen.
 
 
Summa sumarum av träning är att jag har många gulkorn med mig hem, bra stadga, glad och arbetsvillig, bra markeringsarbete och känslan känns rätt bra. Men idag blev det pannkaka med inleveranserna, nu ser jag att det tar sig även där, tar inte så lång tid och egentligen vill han komma in, men det finns en liten spärr som tar emot. men ska jag lägga upp träningen så att de lyckas eller ska vi träna på det som är svårt, jag kan nog ta dessa små utflykter för att försöka att få honom att förstå att det inte kommer någon och tar dummien, eller att man behöver inte spela clown, inför nya hundar. Eller är det faktiskt jag som utstrålar något, när jag ser att han reagerar när vi kommer ut, innan vi börjar träningen, japp det tål att tänka på. Men som sagt, många fina guldkorn i dagens träning som gör mig väldigt glad!
 
Och ett stort plus var det att brorsan Lowe kom ända från huvudstaden!
 
Mer hundar som fick jobba och sen en välbehövlig fikapaus. Innan det var Martins tur att få några markeringar. En glad grabb som inte fått gjort något på ett tag p ga av sin tass. men idag tog vi det lite lugnt och han fick tre markeringar på olika ställen och känna på tränings luften. Väldigt avkopplande för mig, finns med mig hela tiden  och inte bryr han sig att det har hänt både det ena och andra, men så ska det väl vara när man är 8 år! Och nu får vi hoppas att han håller sig kry och kan få sätta igång ordentligt, för han gillar också att få hämta en och annan tygpåse.
 
 
Härligt sällskap, mycket duktiga hundar, men vi kanske kunde att önskat lite mera värme, ialla fall till oss tvåbenta! Tack tjejer för ett mycket bra tränings pass!
 
 
 

Jag, Annelie

 

har just  nu mycket tankar om Golden retrieverklubben, och då menar jag ”vår” sektion här i Östergötland/Södermanland. Jag sitter i styrelsen sen ett par år tillbaka, vi försöker att ha olika arrangemang, aktiviteter och kurser för medlemmarna.

Många gånger får det ställas in och ibland är det väldigt få som ansluter, men vi kör på i alla fall för de intresserade. Detta fenomen har återkommit år efter år. Att vi inte får tillräckligt med medlemmar på våra aktiviteter. I år är vi även en väldigt liten styrelse som antagligen inte kommer att kunna dra runt på de olika aktiviteterna, p g a av att vi inte räcker till och att vi inte kommer att orka, för även vi har jobb, familj och egna hundar som behöver aktiveras. Jag gillar faktiskt att sitta med i styrelsen, men ibland då är det tungt, när man försöker att vända och vrida på saker för att göra det bästa, sen märker man att det inte var bra nog, för var är det aktiva. Vad vill folk ha? Hur ska vi nå ut till medlemmarna? Är det så att våra uppfödare i sektionen har tillräckligt med aktiviteter för sina valp köpare och  då behövs vi inte för dom? Eller väljer man andra föreningar? Eller kan det vara så illa att man inte hittar till vår sektion, ja då är det verkligen ila!

Jag personligen försöker att göra lite reklam, så fort jag träffar på en Goldenägare, man behöver inte vara proffs för att komma och delta. Men är det så att man inte vill träffas i ”klump” utan man är nöjd med det man har. Jag tänker på när jag köpte min första Golden, i ofs hade jag redan kontakt med folk som ägde Golden och hade varit ute och sett på både jakten, lydnaden, viltspår och utställningar. Och jag hade koll att det fanns en rasklubb här som anordnade olika aktiviteter. Jag hade också turen att ha uppfödare som var aktiva och att deras valp köpare var aktiva, jag hängde på så mycket jag kunde och försökte att lära mig. Och hur det än är, så har vi en ras som är avlad från början att arbeta och någon slags aktivitet tycker jag att vi är skyldiga att ge den. Detta är min personliga tanke, så varför är man inte mer nyfiken på sin ras, eller har man redan fått nog med kunskap. Och om man fått det, varför  är man inte med och delar med sig. Om jag inte minns fel, så är vi ca 400 medlemmar här i vår sektion, så vart är ni? Just nu så behöver vi hjälp, vill vi fortsätta med vår sektion, vill vi ha våra arrangemang? Eller är det så illa att det inte behövs, jag tycker att det är sorligt att det bara finns en handfull människor som kommer när vi är 400 medlemmar. Det är vad jag tycker!

Jag hoppas att vi möts ute under året med våra underbara Gyllenpälsar, tipsar också om vårt medlemsmöte den 4 :de april som jag hoppas att ni kommer på !

Guldkorn

 
behöver man verkligen. Och igår när vi körde ett minipass, då fanns dom där och singlade ner!
Först fick Theo vänta i bilen, när jag kastade åt Astrid. Innan jag gick tillbaka la jag ut ett linjetag. Hämtade Theo och hade en plan, med en markering, lämna kvar ett linjetag där, två markeringar till på två olika platser plus linjetaget som jag lagt ut.
Theo var lite lagom på upp till platsen,, men när vi kom upp var han rätt så hanterlig. Först en markering, han satt bra och for iväg, hittade inte direkt, då for han iväg lite, gick en snabb tanke genom hjärnan, inte lukter idag också, men han vände neråt, så jag kallade in och vi gjorde om, kanon jobb. Tog linjetaget som jag lagt ut innan, inge problem där. Annette hade kommit fram till nästa markering, vi ställde upp och fick en, lika bra där. Bästemde mig för att ta det utlagda linjetaget som lagt där den första markeringen gått, och även nu så var det prima. Där bröt jag, varför utmana ödet.
Funderar på om han går på mitt ut eller handtecknet på linjetag, det tål att kolla in och ändra om det är så att han går på handtecken!
Nu är det långledigt coh lite träning ska vi allt få till, härliga dagar med mycket sol hoppas vi!
Glad Påsk !!
 
 
Bilderna är  från mars 2012.......Både blom och badsäsong hade vi då!