PlötsligtNär tempraturen sakta men säkert började att återgå mot normala grader, infann sig ett enormt tränings sug! Så jag och Martin bjöd in oss till våra goa vänner i Gårdeby för några tränings timmar. Koppelprommenad (uppvärmning) till området, som är stort, men nu när det vita trilskas med att ligga kvar då är vi lite begränsade. Men förra helgen hade vi sett ett par bra ställen som säkert var ännu bättre idag. Japp vid björkabacken var det nästan grusgång och snön låg inte djup upp i backen och dummien kunde mer eller mindre landa snöfritt.
Där började vi med att lägga kvar dummiesar på "vägen" och placerade en av oss upp i backen för markeringsarbete.
Först ett linjetag upp på vägen, sen en dubbelmarkering upp i backen och sen tillbaka upp på vägen för ett linjetag.
Linjetagen funkar bra, stadgan är perfekt, avlämingarna inga problem, men på dubbel blev det lite hjärnsläpp, fick tillsist skicka goda grabben på ett uttecken på dummies nummer två.


Tittar intresserat på Ebba i arbete.

Sen gick vi vidare för att fortsätta på nästa ställe, härligt när "gubbarna gör fina plogade vägar åt djuren på vintern, då finns det fina träningsställen åt oss, och här hade faktiskt "gräset börjat bli synligt.

Fick bli en fika först och lite avkoppling för hundarna (gillar när vi kan blanda arbete och avkoppling, funkar bra för oss, Martin skiljer bra på detta nu)Här fick det bli markeringsarbete, dubbla för oss, den ena dolt. jag valde att den dolda skulle kastas sist, den kom lite längre bort också. Martin hade åter igen en bra stadga och han valde den sist kastade, blev åter igen svårt att gå ut på den sista fick ta till ett ut. Två stycken fick det bli och så avslutade vi med en enkel markering. Avslutningsvis gick vi till böjen på den plogade "vägen som var 90 grader, la ut tre stycken dummies åt varje håll. Skickade hundarna samtidigt på en varsin, bytte ställe o sv. Inga problem att skicka samtidigt, Martin tappar lite fart, om det är för att Ebba jobbar samtidigt eller om det är för att han nu börjar bli trött, eller om det är en kombination av bägge delarna. Det vet jag inte.Summa sumarum är jag riktigt glad och nöjd över vårt tränings pass, finns saker att träna på och det är ju så som jag vill ha det. 


Hann med lite kopussar också


även lite kel med kusarna...


Hur än träningarna går och är och hur mycket jag gillar våra tränings stunder, så vill jag aldrig missa dessa stunder med min Prins, just så här är det jag gillar att se honom mest, go, glad och med glimten i ögat. 

Nu känns det som vi har sparkat igång säsongen 2011, ser lovande ut om man kollar väderprognosen för veckan, så till helgen kanske vi har ännu mindre snö!

 

FebruariEfter ett skönt uppehåll i cybervärlden tänkte jag nu återuppta bloggandet ialla fall. Jag har inte helt  varit fri från internet kan jag i ärlighetens namn säga, för mailen har jag läst, det är ju så att en del mail har inte tid att vänta i nästan en hel månad. Och förra helgen sög det i bloggtarmen ordentligt, men jag var ståndaktig och inte gav vika. Jag kommer inte att fortsätta med Facebook, än på ett tag, kanske att jag för alltid kommer att lägga ner det. Men bloggen är för mitt eget intresse, gillar att gå tillbaka och se vad vi haft för oss och i höst så har jag faktiskt bloggat i 5 år. Och jag gillar min, blogg och även andras. Men ibland passar inte vissa forum för vissa och jag kände att för mycket internet och för lite real life gjorde mig till en människa som jag inte gillar, och som jag fortfarande har makt över mig själv var det inte svårt att få det att ändras. Så nu gör/är/ jag med "saker" som gör mig glad!

Men nu tillbaks till februari, vi har haft en härlig månad! Många härliga prommisar, mest här omkring, men även har vi varit iväg. Jag har gått en kurs i WT, två teorikvällar och en kommande praktisk dag. Mycket vettigt prat i grupperna  och tillsammans och nu har vi bara den praktiska dagen kvar, där vi ska få lägga upp rutor, den ser jag fram emot. Goldenklubben Östergötland/Södermanland har haft sitt årliga årsmöte, som jag deltog på. En och annan stadsprommis med Lotta har det blivit, några turer till Linköping har det blivit för div aktiviteter.
Bilen har varit sjuk, tv:n brann och kaffebryggaren la av! Japp man kan säga att det mesta har hänt. Men vi är vid god vigör och känner att vi är redo att våren ska komma. Jag har också fått tillbaka min motivation till att fota, uj vad jobbigt det var att inte vilja fota längre, men nu är polaren med titt som tätt, så här kommer februari mer eller mindre i bilder!


Vårkänslorna kom och hälsade på.....


Lite grön/brunt på backen och vi var så glada


Härlig lera och vattenpölar


som blandades med lite snö....


Lyckliga dagar i harmoni


Men det gröna/bruna var för bra, för snart kom Kung Bore tillbaka och bjöd på en strålande morgon


Vi njöt i "vår" båthamn


Snön la sig på träden igen


och djuren kom närmare


vi gav oss ut på fototurer


och Martin som tycker att det mesta är okej med eller utan vitt, var härligt glad


Vi fick blå himmel och rimfrost


och underbar vacker natur


Oj vad mycket finna objekt vårt Sverige bjuder på!
Vi hittade nya fina ställen hemmikring


Prövade lite nya vinklar i mitt fotande


Haft härliga prommisar med gamla vänner


Riktigt roligt!


och så söta....


och så drog vi till Gårdeby, härligt värmer både själ och hjärta!


Ebba


Millie


Härliga timmar i gott sällskap


Fikapaus i Lindängen, lika vackert vinter som våren och sommaren
Så mycket bus
Hit kommer vi mer än gärna och laddar både fysiskt och psykiskt med härligaste vännerna som finns.


Firat födelsdag
En vecka kvar i februari sen glider vi in i mars och laddar  för våren, kanske det blir snöfritt.En av mina önskningar har ialla fall kommit, vi har fixat en båt som ska sjösättas i en liten fin skogssjö för att användas till nyttiga saker, jag  åker på relax resa och så njuter vi av att vi bara finns. Blir en härlig tid, för att fortsätta med ännu fler goa grejer vartefter. Tror nog att vi fixar även detta år i fint skick!

Bilden talar för sig


 Som jag mer eller mindre känner mig som en utkänt skurtrasa både mentalt och kroppsligt, så tar jag en paus från cybervälden...........Kommer nog sakna lilla bloggen ialla fall, men något måste jag hitta på när inget annat funkar.
Ta hand om er och njut av det som finns där ute!
KRAM