Studieresa

 
eller en härlig dag, med mycket intressant att titta på. Jag och Gunilla drog till Lilla träskaten för att titta på JRK.s apporteringsprov och WT, öppenklass. Apporteringsprovet kan man väl mer eller mindre jämnföra med retrieverprovet, nybörjarklass, elller någonstans emellan nybörjar och öppen! Mene med dummies, en vattenmarkering, en landmarkering, en dirigering och ett riktat när sök, i en ruta på på 15*15 m tror jag det var, där det finns 3 apporter och två ska hämtas in, såg inte så svårt ut, men en vältränad hund! Mycket fotgående som var väldigt viktigt! För att kunna starta på de andra proven måste man vara godkänd här. WT, öppenklass gick som en mocktrail. Om man inte åkte ut på resans gång, så fick man en utmärkelse.   Vi hade en riktigt fin dag och så många duktiga hundar. Riktigt tuff provmark, med högt gräs, skvattran, buskar och lite annat, det gäller att inte träna för lätt! 
 
 
Som ni ser på bilderna, så var det svårt att ibland se hundarna. Jag kan åter igen tycka att det är lite trist när man åker på prov att min favorit ras lyser med sin frånvaro, det är ju alltid roligt att se hur de jobbar. Det är ju lite olika mellan våra retrieverraser. Men lite plåster på såren blev det när den här lille 5 månaders goldenvalpen dök upp!
 

Lite bilder på Golden Specialen

 
Inte en ända på Sky, inte på våran stora fina stuga, och knappt några på våra sambosar, mest massa främlingar. Jag fastnade på vattenrutan, när Ökl körde, den var väldigt rolig och lite klurig och svår såg det ut som! Men som ni ser, bara massa gyllene, nja en svart fastnade faktist!
 
 
 
En riktig fin och rolig helg! Höjdpukterna var nog att träffa alla härliga goldenmänniskor, bo i våran stora stuga, vattendirren på ÖKl och elitfinalen... men bäst av allt var att jag och pallevanten var där tillsammans!

Golden Specialen

 
I fredags åkte jag och Sky iväg till Kungsbyn. Jag hade anmält oss till WT.t på lördagen, vi skulle ha en del i en stuga, det var en riktigt liten stuga, men allt går bara man vill och det blev inte så dumt, för salongen var väldigt stor!
Tidig samlig på lördagen, men vi var i god tid och sen for vi ut på rutorna, och fick en bra uppvärming upp till våran första ruta. det blev lång väntan, och på nästan ruta blev det ännu längre väntan, efter 2.5 timme hade vi gjort två rutor ( en var dubbelruta) så det blev tre jobb. Där bröt jag efter att ha blivit rätt sur av denna väntan, för när jag kommer till nästa ruta så har ett Ökl kommit, nä, det här uppläget var inte rätt för oss, tog en promenad och tänkte lite, en kort stund kom tanken att fortsätta det är ju lite roligt att få se poängen för de rutor vi gjort, men jag tog mitt förnuft till fånga och lämnade in nummerlappen, det känns väldigt bra. 
Vi har många fina saker på de rutor vi gjorde men det långa väntan gjorde att Sky gick upp mer och mer i varv, in på rutan, övermarkera och benen gick, jag kunde inte fortsätta, han är en super markör, så varför låta honom göra något som han bara gör när han är i varv. Och när jag blev lite lagon upprörd då var det verkligen inte läge. Saker som vi tränat satt bra, jag kunde hjälpa honom på sista rutan när han for som ett skålat troll, han tog mina signaler, det är ju WT och då ska ju apporten in fort, så varför inte prova. Han var ovanligt  följsam fram till "starten och han satt, men 3 eller 5 dummies in, spelar ingen större roll, det kommer fler GS, för väldigt trevlig och roligt har vi haft! Vi tackar kommitéen för en härlig helg och ni får en stor kram för erat arbete. Fast vi bara tittat elitfinalen, utsällningen idag är vi rätt möra, det ska bli väldigt skönt att få sova i sin egen säg, borta bra men hemma bäst! Tack Pia för härligt samboliv i slottet.... jag är säker på att vi kommer göra det fler gånger!
Och stort GRATTIS till alla som vi känner, ingen nämnd igen glömd!