Varm dagIdag kom sommarvärmen åter tillbaka. Martin gillar inte värmen, ligger gärna på altanen eller i gräset i skuggan, och Theo som också verkar ha samma syndrom (päls) softar i gräset...

Nu är ialla fall lillprinsen 10 veckor och väger 10 kg. Busar, äter och sover, en härlig krabat som är nyfiken på livet... Och vi får sova lite längre nu... mellan 5 och 6.30 slår han upp sina bruna. Fem är helt okej, då ska ändå upp när jag börjar jobba.


Softar i skuggan


Luktar inet vidare


Kanske smakar det bättre


Idag var det dags att visa Theo ett av våra smultron ställen, Ekmon. Efter förmiddags lur och mat, styrde vi bilen upp till skogen. Fika, kel och en liten prommis, där även lillprinsen var tvungen att ta efter storprinsens dikesbad, nu fick matten tag i honom lagon fort, innan någon större skada var skedd...Tänk vad det små lär sig!


Är det fika nu?


Kollar in märkliga småfolk....


Och gisses vad katterna hade växt, Priscilla eller är det Elvis?


och här kommer nästa....

Några underbara timmar i härligt sällskap fick vi i härlig sommarvärme

LRMIdag var det dags för årets Lilla Retrievermästerkapet. I år var det Flatteklubben som stog som arrangörer och mästerskapet skulle gå av stapeln uppe i Sörsjöns skogarna.

Vi var anmälda, men som ni vet är ju inte Martin helt okej, så vi hade strukit oss. Hade verkligen sett fram emot detta. Men ibland blir det inte som man vill, så vi åkte dit som publik, i ofs är det riktigt roligt också. Man kan ju vara lite avslappnad, ha trevligt och umgås med en hel del trevligt folk.

Jag försökte att kolla in både Novisrutan och dummierutan, blev lite spring och jag missade en hel del. Novisrutan hade ett riktigt roligt upplägg, det skulle jag vilja prova på Martin, lite annorlunda. Men jag tyckte att de flesta jag kollade in klarade sig riktigt bra.

På dummierutan var det lite mer som det brukar bara, det fanns ett linjetag, och som hade en svårighet att korsa en stig, men de flesta fixade det också, kanske inte som ett linjetag, men dummien kom hem.

Söket tror jag att vi hade fått problem med, nere vid vattnet i högt "gräs" var ganska blöt där nere, terrängbyte upp i skogen. Tungt, så det hade nog inte passat Murtan, men det skulle ändå varit roligt att prova. Får se om vi kan koma till start nästa år.
Hade i allafall en lång trevlig dag, så man ska väl inte klaga!

Här kommer lite bilder från dagen, mest på guld, lite svårt med fotograferingen i dummierutan och lite mulet på fm..... så det svarta var mest bara skuggor...

Må bra och ha roligt

Får bli resten av sommarens motto. Och det duger bra åt oss, nu när Martin inte ska arbeta. Ögat ser ungefär lika dant ut, nu har jag svårt att se hur pupilen är, men i slutet av augusti blir det en återkoll hos vetten. Nu kan det ta upp till 4 månader innan det är helt okej och ögonformen behöver då inte vara helt i den formen som den ska vara. Huvudsaken är att han blir bra! Nu känns Martin ialla fall som sitt gamla jag, var nog inte lätt för prinsen att få åka till vetten, ögonsalva, och en liten valp i huset. Men nu svajar svansen igen på prommisarna och han kan faktiskt göra några pyttesmå lekinviter till Theo.
Theo har funnit sig bra i flocken, han är en glad liten skit som är pigg, ibland lite för pigg...... Tuggar och äter på allt, så här får man vara med. Gillar sin "brorsa" men har lärt sig att man inte dundrar på hur som helst, tänk vad fort de små liven lär och ser.
Den här veckan har verkligen dundrat iväg i en väldans fart. I tisdag blev det en tripp till Vaxholm för hela flocken utom lille Theo, han fick vara hos uppfödarmatte Annette. Vi hade inte så värst roligt uppdrag i denna ljuvliga sommarstad, men min mormor har gått bort så nu var det dags för begravning. och vi skulle följa henne till hennes sista vila. En underbar person som jag kommer att sakna av hela mitt hjärta.
Något som jag tycker är en aning svårt är att få till det bra för båda hundarna, Martin behöver röra på sig och ha lite skoj, för att inte bli totalt deppig. Jag vet att han inte uppskattar att bra drälla omkring här i Herstadberg, och han gillar också att vi träffar goda vänner och även jag behöver en viss social stimmulans. Nu är Rebecca hemma ganska mycket i sommar, men jag kan ju inte lämna henne här hemma med Theo hela tiden, tycker inte att det är speciellt snällt, även hon vill ut och träffa vänner och röra på sig. Men jag tycker att vi nog har hittat något som passar oss alla. Som inte Theo ska gå så mycket så blir det att ta bilen till ställen där Murtan kan få ha lite kul, på samma gång blir det lite socialträning för vår unge herre och jag får lite stimmulans också. Tycker att det går bra att få ihop det mellan sovtiderna, man hinner iväg en sväng när Theoär som mest aktiv, men visst tar han sig en power nap när vi är ute. Men även behöver vi tråkdagar, så ibland får vi gått stanna hemma här i Herstadber och bara vara.

Så i onsdags åkte vi ut till Gårdeby en sväng, kollade lite när vännerna tränade, Martin fick lufta sig och ta ett dopp i grusgropa. Blev en liten kortis där ute för att vända hem igen, för lite vila och mat.


Skönt att svalka magen i värmen

På kvällen åkte vi upp med hussen till båten, full med vatten och så skulle årorna läggas dit, svårt för mig att ta med allt när jag är ensam. Stannade till lite nere vid Sörsjönsbadet och tittade på alla som badade.

Idag hade Rebecca och jag bestämt oss för att ta en riktig baddag. Men vädret var inte det bästa, så vi bestämde oss snabbt för att ta en kortare semestertripp (över dagen) . det blev en tur till Motala, vi kollade in Varamobaden, inget bad, för det blåste ganska frisk, så vi blev av svalkade ganska snabbt. Efetr ett tag for vi vidare för att titta på hamnen och där hamnade vi på ett mycket trevlig fik, med massor av glass och annat gott. Vi valde att ta en smörgås, för det började bli tomt i magen.
Summa sumaron, så fick vi en härlig lugn dag i en fin stad, har faktiskt aldrig kollat närmare på Motala, så nu är det gjort.


Vindsurfarna var i farten


Här är en som provar på Vätterns vatten


Hittade visst ngt ätbart


Var ska inte sleven vara om inte i grytan


sand var roligt, tyckte Theo


Här går det undan på böljan blå


En del av hamnen


Fika


Ett mycket trevlig ställe, rekommenderas, kaffe, bullar, mackor och en massa glass.....