Vilken kvinna

 hon är min svägerska Ulrika Karlsson.... Inte alla som skulle göra som hon, funderar mycket om jag skulle göra som hon gjorde igår!

  Ulrikas egna ord om gårdagen......

Blev översköljd av verkligheten idag. Utanför vår port stod en gråtande ung kvinna (21 år) i tunn jacka. Det visade sig att hon var från Sudan. Hon har två små barn (2 och 5) ...som hon fött efter att ha blivit våldtagen. Hon flydde från lägret i Sudan (ensam med barnen) för 6 månader sedan och kom till Sverige. Migrationsverket placerade henne i Ö-vik. Hon hade svårt att anpassa sig, kunde inte l...aga mat, barnen vägrade äta och en dag (dvs idag) tar hon beslutet att ta sina barn och åker till Stockholm. Hon tror att hon ska få ett bättre liv här och att hon ska hitta bättre hjälp för henne och barnen. Hon kommer till ett familjecenter. Där beslutar sig socialen för att ta hand om barnen och flyttar dem till något temporärt boende. Hon blir förtvivlad över att barnen tas ifrån henne och gråter hejdlöst och försöker att stoppa dem. Säkerhetsvakten tar henne till sjukhuset i hopp om att hon ska få något lugnande. Läkaren vägrar och menar att hon inte är tokig. De kan inte hjälpa och skickar henne till polisstationen. Polisen ger henne en karta till socialjouren men hon hittar inte. Sedan möts våra Liv utanför vår port där hon står och fryser och gråter. Nu har jag hjälpt henne till socialjouren och försäkrat mig om att de hjälper henne att få kontakt med sina barn och ger henne någonstans att sova för natten i alla fall. Vi bytte telefonnummer. ....och du Anders, om du inte hittar din fleecemössa så har den fått en ny ägare nu. Hon heter Mary!Enköping

Tidigt i morse mötte Theo och jag upp Brita, Siri och Smilla, för vidare fär till Enköping. GRK Uppland hade en Open Show och samtidigt arragerade dom också en inofficiell utställning för alla raser. Vi hade anmält oss till båda. Resan både dit och hem gick bra i det lite regniga och jätte blåsiga vädret , vi blev bara stannande en gång och det p ga av broöppning i den arla morgonstunden.


Regn, blåst och mörker följde oss hela vägen upp

 
Lite fundersamma blev vi när bron var helt av... en tidig söndags morgon

Vä framme var det bara att försöka rasta, ta sig in i ridhuset utan att hundarna såg ut som lerbollar. Lite rörigt och en massa hundar och folk var det i ridhuset, men Theo tuffar på och ska kolla in varje liten sak där inne. Nyfiknare valp får man leta efter, (men vad är det man säger sådan hund, sådan matte ). Vi höll till uppe vid ringarna till den inofficiella utställningen. Jag trodde att vi skulle in där först och Brita skulle ställa sina tjejer där. Först var det Britas tur att ta in sina tjejer, Smilla blev bästa tik och Siri på en fin andra plats båda med HP, sen blev Smilla BIR och Grupp femma. Stort GRATTIS vänner!


Smilla


Siri

Sen var det Theos tur, domare för dagen var Sickan Beckman, vi blev 1:a placerade i 6-9 månader och sen fick vi se oss slagna av tiken, men ett BIM, var inte fy skam.
Och så fick vi med oss en fin kritik hem.
6 mån hane, mask huvudm utm piggm. Bra hals och rygg. Normala vinklar. Välkroppad för sin ålder. Mkt bra benstomme o tassar. Sunda rörelser. Härligt temp.
Välvisad 


Är riktigt nöjd med vissa visningar idag, det kommer att bli så bra med tiden...
 
Sen tog vi oss ner till Golden ringarna, lite lugnare där nere, fick en stund så vi kunde pusta och fika lite.

Som Theo skulle in i Puppy 3 så hann vi både se puppy 1 och två innan det var vår tur.

Domare för Open Showen var Helena Hellström, Kennel Heatwave.
Nu hade jag en trött kille, med all rätt, men han skörtte sig utmärkt och jag tyckte att han rörde sig så fint. (Brita berömde honom också). Men domaren tyckte att han markerade på vänster ben, speciellt när vi svängde i hörnen. Vi fick springa många gånger.
Dagens placering blev en andra plats och på kritik lappen stog det HP, (är inte hundra för jag blev ju lite orolig så jag minns inte allt som sas) och med en jätte fin muntlig kritik som värmde hela mig, även en fin, fin kritik.

Om vi blev uppropade till bästa hanvalp hörde jag inte och jag skulle inte ialla fall varit där inne, såg det inte passande med en valp som markerade på ena bakbenet. Nu verkar det inte vara ngt, kollade lite när vi var ute och kissade. Blir en vilande vecka ialal fall, för att vara på den säkra sidan.

Här är dagens andra kritik.

Utmärkt
Charmigt och vänligt uttr. Bra hals och rygg. Passande benstome. Runda fina tassar. Väl utv bröstkorg för åldern. Utm. pälskvalite. Rör sig lätt och ledigt. Mark dock ngt vänster bak. Mkt trevligt temprament.

Blev en heldag i ridhuset, men väldigt trevlig hade vi. Nu tar vi en liten utställningspaus, men till nästa år är vi på´t igen. Nu tycker jag att det är riktigt roligt och jag börjar få klämm på Theo inne i ringen. Min lille prins, han är bara så bäst!


Det är så tröttsamt att vara snygg!

Valpkurs


Några av våra kurskompisar!

Idag började jag och Theo på valpkurs hos Ingela. Verkligen på tiden, jag har en liten krabat som tycker att allt runt omkring är mycket roligare än matte.
Vi började med en liten presentation, om sen lite kontakt runt i ringen, hmmmmm vart var vår kontakt, den hade vi lämnat hemma.
Sen blev det uppgifter, en del av "kursarna" hade varit hos Ingela förr, så dom fick egna uppgifter. Jag och Theo plus ett annat ekipage fick jobba med sitt stanna kvar och sedan med kontaktövningar. Tillslut varvade vi med båda övningarna. Jag måste nog säga att vi fick ordning på oss och jag t om prövade på det där med Klicker, verkar väldigt vettigt, så en åkte med hem till Herstadberg.
Så summa sumarum. Efter en ofokuserad början, blev det bara bättre, och jag måste få säga att jag har en kille som snappar väldigt fort. Riktigt roligt att få börja kurs och attans så fort det gick. Gillar verkligen uppläget, lite tillsamman och sen eget jobb, som kollas över av Ingela....
 Två läxor blev det, nu ska vi se till att vi är redo till nästa gång.

På hemvägen blev det lite inköp till kyl och skafferi. Innan vi var hemma stannade vi till och rastade av oss ordentligt i "vår" fårhage. Nu tar vi snart lördags kväll!


Finaste Martin


Härligt att få röra på benen också


Jordfräsen har varit igång...


Idag fick vi njuta av solens nedgång...inte alla dagar man har den förmånen