Söndag

Som vanligt ligger jag efter med bloggen, nu när man väl hittar på lite saker har man mindre tid och lust att tillbringa ledig tid framför dator. Men nu tar jag en liten paus från det strålande vädret och bloggar.I söndags var det tänkt att det inte skulle göras något, jag skulle samla lite energi, små pyssla hemma och äta lite gott, men redan kl.12 var den planen spräckt. Ett ärende in till stan, gjorde att jag valde att ta en prommis där . Jag tänkte kolla in planteringarna, och strömmen, är lite facinerad av fontärnarna där, men det är från hamnbron och lite i skymning, och i söndags var det dags sol, inte samma effekt och i kaktusplanteringen var det bara halvfärdigt, men en härlig prommis fick Murtan och jag ialla fall.


Helt okej, men jag gillar nog dom bättre i skymmningsljusMåsar finns det gott om jag reducerade dom till en....


Underbara träd...


Gav det flera försök, nja.... bättre lycka nästa gång

Efter maten som då inte blev den hit jag trodde, seg gammal ko på grillen kan jag vara utan.Sen var det dags att lägga i båten, tur att hela grabbstyrkan + kompis till Rasse fanns hemma. För det gick åt innan den var i sjön.
Vi roade oss på vårt sätt medans de andra sjösatte


Där borta händer det visst något


Här kommer en del av besättningen, motorn fick hänga på som det var en bit till"bryggplatsen"


men jag kommer in till dig matte

Fika och en markering från båten och en dirigering passade vi på att ta innan vi åkte hem igen


Fina prinsen, lycklig att få jobba i vattnet


Dirigeringen fixade grabben bra, jag är väldigt nöjd, nu var den väl inte super svår, men lagom för oss.

Redan tisdag, en dag kvar. Sen tar jag långledigt, ska bli underbart!

En bra eftermiddagI lördags åkte Martin och jag iväg mot Sörsjön, vi hade date med Ancki och hennes tjejer. Lite träning var bestämt.
Vi började på fältet. Vi satte upp lite pinnar i en kvadrat och en i mitten, tog ut Martin och Frida, vi tog plats vi en varsin pinne och så kastade vi markeringar åt varandra, gick vidare och kast, jag ville inte bara köra linjetag utan först göra markeringar. Martin var verkligen på G, gick vidare med linjetagen, som var riktigt bra, idag verkade det mesta funka, så himla härligt. Jag skickade även Martin på snett igenom rutan förbi mitt pinnen på en markering, inget stopp vid mitt pinnen, härligt!

Sen fick Martin sitta en liten stund, jag kastade vid mitt pinnen, så Frida skulle få hämta några där.
Jag bestämde mig för att avsluta med ett linjetag, här fick jag lite problem, Martin ville gärna in i mitten fast han skulle gå rakt fram, men efter två skick, blev det nästan ett rakt linjetag, jag var härligt nöjd med. När även Agnes fått jobbat, åkte vi vidare mot Fåfängan för lite arbete i skogen. Vi började med en stärkande fika och lite uppläggningsprat. Agnes fick börja och när Ancki tänkte använda skott, då ville jag lägga ett litet sök till Martin, lite motivation av skotten.
Martin fick börja med söket, han satt och såg på när vi la ut det, sex apporter på en ganska liten yta, har börjat om lite för att se om jag kan motivera honom i söket, har tränat lite här hemma i lugn och ro ett par gånger och det har gått bra. Martin stack ut, hämtade in två stycken snabbt, den tredje tog lite längre tid, för han gick ut längre än vad söket var, men han jobbade på mycket bra, skickade honom på den fjärde som kom in snabbt. Här var jag nöjd, hämtade in de sista själv.


Sen var det dags för markeringsjobb, en dubbel, som gick kanon, här är jag lite stolt över mig själv också.

Avslutade med två enkla med skott, också himla bra. Japp idag är jag super nöjd, länge sedan vi körde på med så många delar, men jag tycker att Martin höll ihop bra, bra trött på slutet. Riktigt duktiga hundar hade vi, så vi avslutade med att gå ner till vattnet och bara vara en liten stund, uppskattat att bara få koppla av.

ValpmysDå var det äntligen dags att få se de små liven live. Nästan i vecka gamla, fattades bara en dag, styrde jag bilen till Waterfreak´s kennel.
Var lite pirrig i magen, en skön känsla. fem små godingar fanns det där som mamma Rakel vårdade ömt. Faktiskt hade jag nog tänkt mig de lite mindre, men här fanns redan ulliga, gulliga små knubbisar, som snuffade i valplådan. Underbara guldklimpar, ska bli så roligt att följa resans gång och se utvecklingen och se vilken som blir vår. En underbar resa som jag inte skulle vilja vara utan.

Se och njut för det har jag gjort!


Tre små grabbar


Nu vill jag vara med på bild


Flickorna


Sötis tjej


Undrar vem det här är?


Mys....


Plutten


Vem kan motstå dessa små liv, underbara!!