Den där storprinsen

 
han kan man allt räkna med! Igår var han SnyggMurtan och idag drog vi till Gårdeby för lite apportering, och då blev han apporteringsMurtan, bästa grabben med på allt som matten ställer till med. Yvonne hade en ny övning, som Lena och Ancki genast ville testa, jag tänkte att vi gör det som vi kan, inte för att martin inte vill, men när man är 9.5 år då kan man få göra lite annat som passar en storprins. Men det blev både markeringar och även lite linjetag. Kan ju inte säga att det är full kontroll, men lite ringrostig och det är äl inte underligt när vi har varit i dvala..Men nu tusan ska vi se till att det blir hjärngympa minst en gång i veckan, och om jag får säga något som jag tycker är så härligt, då är det att det är full fart ända in med apporten. Men jag får nog ta att klura på några bra övningar som passar oss till nästa gång, så det inte bara blir markeringar. Ska bli roligt att få jobba lite på vårt sätt under hösten, det kommer göra oss gott.

Och övningen som de andra gjorde var verkligen både roligt och nyttig, den spar jag ett par år!
 

Duktiga och glada mattar och hundar, det är inte fy skam! Tack tanter för en härlig eftermiddag!
 
Då har vi sparkat igång våran månad med att dra in apporter till Apportera för livet mot cancern!

Goldendagen

 
Idag lämnade vi ett soligt Norrköping för att åka till ett gråmulet Klubbarp där Goldenklubben hade sin årliga Goldendag! Martin och jag fick lift att Johanna, Majken och Ester. Vi skulle mingla och fika, bara vara så där lagom sociala. Men när jag klev ur bilen, ja då kom jag på att vi kanske skulle låta Majken och Martin visa sig från sin snygga sida. Då Martin är rätt otrimmad och inte alls ordning gjord, var jag lite tveksam, men ibland måste man släppa loss och bara göra något som man inte tänkt göra. Två fina veteraner blev ialla fall anmälda. Och jag fick äran att visa de båda två.
Och man kan väl säga att det gick alla tiders. två glada härliga gyllenpälsar var med på noterna och visade upp sig. Majken fick härliga ord från domaren Pia Nordin Kennel Up Swing och applåder av publiken, då hon är en dam på 11.5 år som ä i mycket god kondition. Och martin han höll hela vägen till Bis finalen där han slutade som BIM. Med en mycket fin kritik både muntligt och skriffligt! Ibland är det bra att vara lite impulsiv och bara göra det man känner för.
 

Som vanligt tycker jag att det var en urtrevlig dag, med massor av babbel med folk som man träffar ofta och som man bara träffar ibland, och den här gången kom jag som medlem och det var rätt gött det oxå!
 
Tack styrelsen och Pia för en fin, fin dag :)
 
 

Många bäckar små

blir till en å, eller ett hav. Apportera för livet mot Cancer, Under september månad 2014 . Alla ni med apporterande hundar, skänk en summa till Cancerfonden för varje apport era hundar levererar under månaden, vilt på jakt, vilt på träning, dummisar, bollar, leksaker, apportbockar, ja allt dom ger er.... Summan avgör ni själva.... Insamligen starades av Catharina Wiberg den 24 aug och just när jag skriver är summan 59 928 kronor. Tänk vilka underbara människor det finns och tänk på vad alla kan göra tillsammans. Och tänk på att det inte bara är retriever som apporterar, faktiskt apporterar de flesta djur, och faktiskt vi människor också. Jag blir varm i hela min kropp när jag följer vad som händer.
 
Martin och jag kommer självklart att göra så gott vi kan, idag blev det två pinnar !