Åhhh, regnet det bara öser ner

och det betyder att vi fortfarande inte har någon snö och att man kan träna en hel del....Men det är ju så hiskligt mörkt. Blir inte många timmar på eftermiddagen. och kvällarna blir långa och det betyder mycket funderingar och faktiskt lite träning inne också.
Så den här veckan blir det prommisar efter jobbet, med icke inslag av träning, lite fotgående får ju alltid plats. En liten stund på kvällen finns det tid för lite närsöks signal.... Samtidigt blir det stadgeträning, nu tycker jag att det nästan alltid funkar för bra inomhus. Vi får väl se när det flyttas ut hur bra det är.
Annars är jag i konflikt och det är med mig själv.... Har haft en del samtal och kluringar med mig, och har kommit fram till en hel del, men också står jag och stampar i vissa frågor och kan inte gå vidare, men inom kort hoppas jag att svaren och att jag kan komma överrens med mig, och då har jag antagligen ett litet annat tänkt för vår träning framöver.

Idag oxå

 
En dag blev det en tur till Gårdeby för lite träning, med både okända och kända! Vädret var väl inte det bästa, men jag kände att vi inte skulle få något vettigt gjort här hemma, och då var det lika bra att aktivera hundarna istället. Idag stannade vi lite innan för en rastrunda, för jag vågade inte ge mig ner till grusgropen före ett, som jägarna hade sagt att det var fritt fram för oss då.
Först blev det lite snack om vad vi ville göra, jag tänkte bara vara passiv med Theo och om han taggade ner skulle han få ev ett linjetag. Så när tre körde markeringar vad vi två som var passiva och körde lite fotgående och kontakt. Idag var Theo väldigt ofokuserad, länge sen han var så, jag vet inte vad det kan ha berott på, men dom som körde markeringar var i en trekant och vi höll till utanför hetluften, på så sätt kunde inte han inte ha koll på varken kastare eller vart dummien föll, men däremot hörde han både kast och beröm, och såg även hundarna fara fram. Jag tror att det blev lite väl jobbig, men nog så nyttigt för grabben.
Lite paus, fika och mycket snack, då lade han sig ner och "sov". När han legat lugnt en stund, så tog jag ut honom och vi tränade ingångar på samma sätt som igår, idag hade han lite mer myror i brallan, men det var ju det första han fick göra. Tycket ändå att det gick skapligt, fetr två stycken var jag nöjd för den sista var lugn.
Blev lite mer jobb, lite kast med fågel för vissa och fotgående för andra, innan vi packade ihop och åkte tillbaka en bit, och då skulle några jobba med linjetag som var utlagda innan. Vi jobbade med kontakt under tiden och upptag i lugn och ro. På väldigt liten yta. Nu var han mycket bättre och lena fick gå ner med ett linjetag på fältet, vi höll oss där uppe så länge. Vi tog oss ner, Theo blev lite ofokuserad och försökte att kolla upp lite lukter, men han sansade sig ganska snart och vi gick fotgående nere på fältet till han var helt med mig. Ställde upp för ett linjetag och skickade. Lite vajigt på invägen, men inget stort, vi gick en bit till och jobbade på fotgåendet och Lena ställde tillbaka dummien på samma plats. Hon ställde sig på halva vägen mellan oss och dummien. Lite svårt att fokusera rakt, för det kunde ju faktiskt vara så att Lena skulle kasta något, men jag skickade när jag tyckte att han hade koll rakt fram, Theo drog iväg, lite koll på lena, men höll spåret och det blev ett riktigt bra skick fast vi hade störning, däremot, blev tillbaka vägen spikrak!
Sen var det Martin tur, en riktigt glad prins kom ut, han fick jobba med Markeringar ute på fältet, men till slut var han så i gasen att det knallades hej vilt och då fick det räcka. Men attans så roligt det var.
Japp en riktigt trevlig eftermiddag, med bra träning och även eftersnack, alltifd roligt när man ägnar lite tid åt att snacka om hur saker och ting har varit! Nu blir det mer eller mindre vila tills på lördag, men kondisen måste hållas på topp ialla fall.

Träning

 
Idag drog jag och grabbarna iväg på lite träning. Vi var där i god tid, tog en lång prommis för uppvärmning. Martin fick även hämta några linjetag som jag droppat, dels för att Theo skulle få lite passivitets träning innan gänget dundrade in. jag kände att hans förväntningar var mycket höga. Tycker att han landade, men när folk började komma till platsen så gick han upp i varv. Han fick gå in i bilen, vi gick och rekade, men jag hämtade honom snart igen,vi hade inte tänkt oss något jobb i början kanske inte alls. En kille med hög förväntan kom ut, men vi jobbade med fotgående, passivitet och kontakt. och jag tycker att han gick ner. jag och Yvonne valde att gå över till andra sidan för att köra våra hundar en i taget. Träna lite på det som behövdes. Närsökssignalen, började vi med, tycker att vi nog har hittat sättet att träna den på, vi får börja om. men hur gullig som helst när han sitter där och släpper inte sin blick med min, men tillsist föll polleten ner. Han fick även två markeringar och ett linjetag, bra stadga efter en omstart, där glömde han bort sig, skapliga ingångar, lite pysut, men ingen storclown. Vi jobbade även bara med ingångarna efter ett förslag från Yvonne. Hon tog med honom en bit från mig, satte in dummien, jag kallade in, blev mycket lyckat, riktigt roligt också. Riktigt nöjd med grabben idag. Martin fick vila sig i form, kände mig lite stressad, ska ju iväg på partaj och ville ju hem och landa en stund! Men vi kanske kör en sväng imorrn med: