Sök - och vattenkurs del 1

 (Gammal bild)
I helgen var det dags för mig och Sky att dra iväg på kurs i Norberg! Det var en tvådagars med vatten ena dagen och sök andra dagen.
 
Vi började med vattenträningen på lördagen med Lisa,  vattenmarken är underbar, svårt att få till den här hemma, med tuvor som hundarna ska parera emellan eller skutta på . Vi hann med en hel del, först lite stadgeträning, men apport på land, vänd apport på vatten, vänd ta den på land, vänd ta den på vatten. 
Sen blev det lite olika jobb för de olika hundarna, Sky fick en dubbel, och han skulle ta den som blev först kastade. Sen var det dags för lunch.
På eftermiddagen jobbade vi med linjer och sedan sorteringsövningar.
En mycket rolig dag, med klurigheter, mycket nytt. Han började med att vara riktigt lätt i rumpan på första, men jobbade upp sig riktigt bra, ser oxå att vi behöver träna på en hel del saker. Man tror att man täcker mycket, men det poppar upp saker som man inte tänkt på. Det där med vatten och skott drar igång, men vi jobbade på bra!
 
 
 
 
Trötta och nöjda åkte vi "hem" och fick fint boende sällskap, vi satt ute långt in på kvällen och pratade hund och träning innan vi kröp in på våra rum och sov sött.
 
På söndagen var det dags för sök, med Johan Fogelberg, vi drog iväg ut i skogen, höll till nere vid våtmarken, då det var mycket varmt i helgen. Hundarna skulle söka, vi skulle inte träna, utan bara släppa ut de  och se vad de gjorde. 
En väldigt intressant förmiddag, när vi tattade på varje hund och resten av hundarna satt en bit upp. Vi fick med oss en hel del hem som vi kan jobba vidare med tills nästa gång vi ses.
På eftermiddagen jobbade vi med närsök, också ett nytt tänk för mig hur han börjar, men något som jag tänker använda mig av ibland för att bygga på vikänslan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har haft en super härlig och lärorik helg, att åka på kurs och få ingå i en fin träningsgrupp gav abolut mersmak. Att även träffa Johan som jag gillade skarpt, en kompetent, ärlig och med glimten i ögat och som även bjöd på sig själv, blev trygg och gav en hel del ! Och Lisa som vi redan gillar, gjorde oss inte besvikna! Nu ser vi fram emot nästa tillfälle, och har lite att ta itu med. Och jag tänker, att vad härligt det är att inte vara fulllärd! Och jag är framför allt glad över att Sky taggade ner på söndagen, satt lugnt och fint uppe i skogen, utan att ta till pip och att även lugnet fanns kvar när vi jobbade med närsöket. Tack för den här helgen!

Man har de bara till låns ett tag

 
Och idag var det dags för oss att inte tänka på oss själva utan på vår prins. Att ge Martin ett värdigt slut och minnas den glada livnjutaren som vi nu fått låna i många långa år. Minnen finns kvar, alla glada upptåg, alla äventyr, allt som vi lärt oss tillsammans, alla vänner som vi fått tillsammans. Han har allt varit en trogen vän ialla lägen, och självklart skulle han få vandra vidare över, bergen, ängarna och vattnet! Vi kommer sakna dig vår vän, men vi vet att du har det bra. Sov i ro, Murtan, storprinsen, Murt och gyllenprinsen, kärt barn har många namn. Tack för att du funnits i våra liv!
 
Och tänk vad mycket minnen jag sparat, här är lite av våra år! 
 
 
 
 
 
Du finns med oss, och nu ska jag och Sky träna på att gå i tvåsamhet, istället för tresamhet, vi lär oss nog med tiden <3
 

Fantastiska Virå Open

 
Idag drog jag och Sky iväg till Virå, för att medverka på deras event. Det var lite nytt i år, men en del var samma som förra året, första stationen var som förra året, men kortare avstånd. En rapphöna som föll i en box, vi vände om och skytten sköt lerduvor som jag skulle räkna, sen gick en skott apport som Sky skulle hämta, innan rapphönan hämtades i lådan, och den skulle hämtas underboxen. När skottapporten gick hade Sky fortfarnade fokus på skytten som stog där apporten avfyrades ifrån, men han hörselmarkerade, och han jobbade så fint upp och apporten kom in, inga problem att hämta hönan i lådan heller. Men det där med att räkna skjutna lerduvor får matte dubbelminus på.
Andra stationen var en dubbel, bakom ett nät, och de skulle över ett hinder, den rutan gick åt fanders, jag har ju en hund som inte hoppar, att krypa under ett hinder där det är knappt med utrymme, går bra, men hoppa och ett nät !! Några poäng fick vi med oss, så träna hopp kanske inte kan skada eller??
 
På tredje var det vatten, en markering på blankvatten, och en gick när hunden simmade in, som man sedan skulle skicka på dirigering, men jag valde två enkla. Vi stog på en spång som gick över vattnet. Lite mindre poäng då man tar det enklare, antagligen skulle han kanske ha klarat av dirigeringen, men han kanske kunde ta den och byta? Där fick vi också träna på att lyfta upp på spången för att fortsätta ! 
 
Fjärde, var det eftersök, kan inte säga att han gjorde ett strålande sök, men godkänt, lite bättre jobb, kan han allt den gode Sky!
 
På femte var det en markering i uppförbacke, där fick man välja avstånd, jag tog upp i himlen, han är en bra markör, och även idag var han det!
 
Sjätte var det kaninen som springer in i ett stenrös, och i år var han så bra där, spårade fint och så närsökssignal och kaninen var inne, men dirigeringen efter glömmer vi!
 
Sista stationen var en riktig utmaningen, vi gick ut i en liten "bur" och sen ut på en planka, en and landar i vattnet, jag skickar Sky, han simmar, anden simmar iväg, in i en gömma, där kunde man välja om man ville ha den uppe på, men jag var nyfiken om han skulle hitta den i gömman. När de kommit hem med den dummien skulle de få en markering bakom en båt, om de hann, för allt går på tid!
Här letade han jätte fint, men tiden rann iväg, anden i gömman kom hem, men vi hann inte med markeringen, men vad gör det!
 
Sky och jag på väg in i buren!
 
Anden har gömt sig..
 
Hmmm var det inte bakom
 
Jag känner den...
 
Hallå......hur funkar detta??
 
Nähä, ingen hjälp bästa att fixa själv
 
Kanske man ska ta vattenvägen?
 
Ja, här är det nog!
 
Ja det går att simmma in.....
 
 
Absolut rätt väg!
 
 
Den där Sky kan man lita på!
 
Och så hem...
 
När jag ser bilderna som Thina var snäll att knäppa och ge ett minne från dagen, så ser han så lugn ut, så härligt att se, att den där ska jag hitta, fast jag inte fattar vart den tog vägen, och jag känner den, en ny erfarenhet, för pallenvanten!
 
Idag fick även Sky prova scurry för första gången, och den klarade han fin, fint, men att alla tjoaade fattade han inte, så publiken var väldigt lockande!
 
 
Vi har haft en fantastiskt dag, och härligt sällskap! det är varit så roligt att testa lite annorlunda prövningar, jag är satans nöjd med Sky. efter tre dagar i koppel så skötte han sig med bravur, vi kommer att komma igen nästa år, att göra allt lite mer jaktligt är toppen, och att satsa lite på vissa stationer och strunta i poängen kan göra en glatt överraskad. Vi har haft en toppen dag, jag och min bästa vän!! 
 
Tyvärr så är bloggen lite knasig så den här bilden kan jag inte ta bort!