En tur till Lisa

 
Har vi hunnit med i veckan, och trevligt sällskap av Gunilla och Tia fick vi. Fokus var på följsamhet, vi började lite smått och fick lite bra övningar med oss hem. För att sedan lägga ett område med tennisbollar med skott oxå. Sen förflyttade vi oss, för att kunna skicka på linje. Sky fick en dubbel, så jag kunde förflytta oss (fortsatte med följsamhet även där) Han ficck hämta den ena, för att sedam hämta linjetaget, och till sist den sista på dubbeln. Härligt jobb med markeringen, gick upp i vinden, 
 
Vi jobbade med att skicka på linjen och närsök, störning att den andra hunden gått på en markering. Vi fick även en markering i medvind, och den övermarkerade han, fina tips hur man kunde jobba så han kom i rätt område. 
Till sist hämtade vi hem den sista bollen på linjen, härligt jobb av min lilla grabb, han jagar jätte fint! 
Vi har att jobba med, det blir en massa följsamhet och även med andra hundar, här behöver vi träna hur mycket som helts på. Jag har funderat en hel del på det här med skott, just nu tycker jag att stadgan är bra där, men jag tror med för mycket paus så kommer det att bli svårare med stadgan, men jag vill inte jobba med för mycket markeringar. Sky markerar bra, och jag har märkt att han lätt går upp i spinn, för mycket ben, kan hända att han blir lite nonchalant då det oftast är enkelt att hitta markeringen, jag vet ju inte, men man måste ha tankar om det ialla fall. Skott måste vi även fortsätta med, men det kan vi använda i annat arbete så det behövs inga markeringar i. Skönt att få lite tankar och feedback, tack för den! Vi trivs så bra med "våran farmor" !
 
Nu fortsätter hösten och vi har mycket roligt att se fram emot, och även våren planeras. Det är så himla roligt att ha en Pallevante, vi gillar att ha skoj tillsammans, men jag har också märkt att efter lite hård träning är det inte fel med lite vila så saker och ting får smällta in ordentligt, jag tror att vi har hittat en bra planering för oss. Det känns härligt och jag ser verkligen fram emot våra fortsatta dagar tillsammans! 

WT i Taberg

 
Idag var det dags igen, WT är ju en tävling, men jag tar det lite som en träning, dels för att förbereda till nästa år och så tycker jag det är roligt. Och än så länge har jag nog inte förstört något utan bara förbättrat. I Vallentuna var känslan bättre, fast poängen var sämre p ga  att han hade svårt att sitta still. Idag var han mer eller mindre limmad. Härligt att träningen gett resultat, fotgåendet fram till startplatsen var helt okej, sen blir det lite styrigt när vi ska vända och ställa om, alltså följsamheten är inte den bästa, och han vill gärna vara någon meter före..framme vid startplatsen. Det åker många poäng där. Fokus och jobb är det inget fel på, bra markeringsjobb, utan på en ruta där han blev lite yvig. Idag räckte det inte riktigt ända fram till ett godkänt resultat, vi jobbar vidare och betar av de mindre bra sakerna. Sky känns trygg, han är glad och tar raka vägen hem igen ! den här veckan hade jag ett annat upplägg innan för och se vad som passar min hund bäst, vi tränade både fredag och lördag, inga långa pass, utan små lyckade pass. vet inte om det är så det ska vara, utan vi känner vidare och prövar oss fram. Och i våras hade jag väl inte en tanke på att vi skulle starta på WT denna hösten, så framåt går det ialla fall, nu tränar vi vidare för att hitta det bästa för oss! En riktigt fin dag, fick vi ialla fall tillsammans!

Idag markerade han som ett arsle

 
ursäkta mitt språk, men det var faktiskt urdåligt! Jag är ju rätt bortskämd med att ha en bra makör. Men ibland blir det inte så, men han brukar hämta upp sig, men icke idag.  Två gånger fick jag bryta när han var på andra sidan skogen ;)! Mycket ben och lite hjärna.. Skott triggar, och då hänger inte hjärnan med. Ja, då får vi träna mer. Annars är jag rätt nöjd, men  jag undrar om signalerna når till benen först och sen kommer till hjärnan... Idag tränade vi på att någon sa nummer. Hej och hå, det är svårt när man lyssnar med benen, man kommer ett skutt fram innan det når hjärnan. men man måste oxå se vart man varit och vart man är nu... och då när jag ser det så är jag riktigt glad.Och vad  är impulskontroll? Den har Sky visst tappat bort. 
 
Det är tur att han är snäll...och snygg