Den tog en paus..

 
Men jag är glad att jag hann ut och samla lite tecken. Och vädret är väl precis som det ska vara? Jo det är ju lite si och så i mars-april. Och lite regn gör igen skada, mera nytta.
 
 
Men visst längtar jag till varma, soliga härliga dagar...

Vem drog ur proppen.....


inget svårt svar på den frågan, finns bara ett svar! Något som snurrar runt i mitt huvud, har gjort en mycket lång tid är hur fanken eller när fanken det ska börja funka med passiviteten...Inte mycket värt det andra jobbet när inte den viktiga delen inte funkar. Det kanske är så att bäst före har gått ut, vad vet jag? Det vore väldigt ledsamt om det vore så, för hur det än är så har Sky underbara kvalitéer som en apporterande hund och det vore väldigt roligt att få fortsätta att utveckla dom. Men jag har liksom inte fått till det, men jag vet att egentligen måste det gå, för hur man än vänder och vrider på det, så när man bestämt sig då brukar det gå bra. Men här går det inte...jag hittar inte knappen. Hur många ursäkter ska jag hitta på, inga! Men varken jag eller Sky orkar riktigt hålla oss på topp under ett träningspass om detta inte kommer att fungera.
Jag behöver hitta energi, efter den värsta höst och vinter  jag har upplevt, hundträningen brukar ge det, men det gör inte det längre och jag känner mig vilsen, ledsen och ensam. jag ska inte säga att träningen inte ger någon energi för det gör den, vissa gånger skulle jag aldrig vilja vara utan, de hjälper mig att gå vidare, och jag har en del träningskompisar som jag verkligen kan bolla med och det ger mig stöd. Och att ha den här fina kille ger mig massor av energi. Jag ska ge det till sommaren, sen får vi se, kanske han får bli något annat eller bara en soffpotatis, för någon bråkstake är han inte, en bättre kompis får man leta efter... Just det här fyller min hjärna just nu....egentligen vill jag inte skriva om det, men det är skönt att få ner det.. och kanske jag skrattar åt det om ett år eller så..

En riktigt fin dag

 
blev det igår på alla sätt och vis. En bra träning, härligt sällskap och t om vädret skötte sig. Fem härliga gyllenpälsar med lika många mattar och hussar. Vi delade upp träningen i två pass, på det första passet höll vi till på vallen, det blev linjetag, signaler och tecken, en hel del fotgående och vi avslutade med inkallningar genom gruppen och till sist ett lugnt sitt i grupp för ett foto.
Lunchvila, god soppa som slank ner i magen och lite kaffe. Nu var vi taggade igen, vi bestämde oss för en jaktstig, linjetag, markering, närsök, litet sök, markering och stort sök. Mattar och hussar resonerade och rekade och så kände vi oss klara och vi tog ut en hund i taget. Och då kunde jag ju ägna mig åt hobby nummer två, lite fotografering, härligt nu när vädret är med oss. 
Dagen blev rikgt bra, jag tycker att Sky gick bra på förmiddagen, han fick tid att landa på väg upp till vallen, och sen fick han vara mycket passiv. Lite mer stissig när det var dags för jaktstigen, det är ju på både gott och ont att ta ut en hund i taget. Jag är helt klart nöjd med vilthanteringen, jag måste bestämma mig hur jag ska ta emot honom med viltet,, blir många handbollsräddningar. Ja det är mycket man ska bestämma sig för hur man ska ha det... men bara man bestämmer så brukar det gå bra och ge resultat. Framåt sju snåret åkte vi hemåt igen efter en mycket fin och härlig dag! Tack Pia för lunch och tack gänget för härligt träningssällskap och Eva, pajen var super !
 
Fördelen med sommartid, att ljuset fanns länge, så alla hundarna, Spej, Happy, Axa och Vittra fick vara med på bild.... fast vi gömde oss i skogen...