Fält

Träning i Gårdeby på fält, men jag var rätt så kluven om jag skulle åka. Inget vatten i närheten, och jag känner min lille skit. Värmen är jobbig, och framför allt när man går upp i varv. Men fält är roligt tycker jag och bra träning att vara ute hela tiden, bra för minimannen.
Vi började med fika, första felet, Theo får stanna i bilen, men lille messi var med, och han måste ju också få sitt. Och jag vet att jag får mer uppvarvning och jobbet blir mer lidande, men va tusan ibland får det vara som det är.
 
 
 
Sen var det dags för oss, fotgående på led, förste man kastar siste skickar, jag var långt ner i ledet för att få theo lite med avslappnad, många nya hundar, mycket att känna in. Vi gick med en omgång, sen kokade min hund över, gick upp till ryggsäcken och försökte svalka honom. Men då kom en arg gubbe och vi fick snällt flytta på oss. Mot nästa fält som var i närheten av grustaget, jag körde ner och lät Theo ta ett dopp. Innan vi satte igång, en ring med alla fem. Vi kastade åt varandra. Vi hämtade två stycken, helt godkänt med inte kanon. sen bröt jag, gick och satte oss på ryggsäcken och då blir han bra mycket lugnare, när vi är en bit ifrån. det avslutades med några skott, men då var vi fortfarande passiva. Får en hel del strul, när det varvas upp. men jag tycker att det är helt okej. Och ser jag våra framsteg sen förra året, då har vi gått många mil. Jag tycker ändå att han var mer uppskruvad idag, än han varit på länge. Lite svårare att vara still. och jag kunde inte riktigt paketera som jag ville. men jag kände mig skapligt lugn och jag blev inte irreterad eller småarg. Så summa sumarum, en träning som vi så väl behöver med nya hundar och mycket störning på en plats som egentligen inte är optimal för minimannen, som vi kommer hit ibland och bara har skoj, men då fick vi träna på det också!
 
 
Tack tjejer för en härlig förmiddag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träning i regn

 
Igår åkte vi iväg till Östra Ryd för lite träning . Regnet hände i luften, men jag tyckte att det klarnade upp, så regnkläderna fick vara kvar i bilen, där gjorde dom mindre nytta när det nästan regnade hela tiden. Men det var ju länge sedan man stog på ett fält och blev blöt, en ganska skön känsla.
Markeringar, linjetag på kända platser. Och efter det gick vi vidare mot skogen för markeringar och även ett stort sök, för att avsluta med några skott över ett fält.
 
Känslan av träningen är att igår var Theo väldigt uppe i gasen, väldigt varm fast det kom vatten uppe från. Jag tycker också att övningarna inte blir så bra som de kan bli, funderar på hur jag ska fortsätta. Jag tror nog att jag måste hålla tillbaka arbetet, för hur det än är, fixar han inte jobbet lika bra. Lite rädd att sabba de bra linjetagen , för igår var dom inte bra. Och här tror jag att jag förstör ngt som jag faktiskt har jobbat med ordentligt.  Antagligen var det inte rätt tillfälle. Och antagligen var det för många tygpåsar. Jag är inte nöjd med min insats ute på fältet, där skulle jag dragit mig tillbaka, brukar ju bli bäst så när det blir mindre jobb och mer passivitet. men uppe i skogen är jag mer nöjd, markeringen var bra, likaså söket var riktigt bra, och där syppade jag i tid och lätt honom vara passiv långa stunder. Japp man lär sig så länge man lever. Men en trevlig stund i strilande sommarregn hade vi, fast ryggen sa ifrån riktigt rejält!  
 
 

Gyllene Solkorvar

 
Jaha då var nästan 2 månaders söndags nöjet över. Snart flyttar godingarna till sina nya familjer. det har varit vansinnigt roligt att följa dom på vägen, se dom utvecklas till egna små korvar, fått personligheter. Och på slutet kunde jag ialla fall ibland känna igen dom. Röoligare att fota dom ju äldre dom blev, men mycket svårare, för valpar vet man aldrig vilken väg de ska ta, och upptaäckar glädjen är det inget fel på. och ligger man på magen i gräset, japp då har man snart hela högen på ryggen, benen, och hur kan man fota då. men underbart har det varit och jag har njutit varje sekund, känns nästan som mina ibland ;)
 
 
Jag hoppas verkligen att jag får tillfälle att träffa de alla snart igen, japp lite tomt kommer det att bli, men jag har ju mina Gyllenprinsar och dom är nog glada att inte få hem en liten solkorv till Herstadberg. Tänk vilken tur jag haft, mysa i flera veckor, nu är mitt valpabstinent fyllt för en tid framöver...
 
 
 
Ett stor lycka till Till Waterfeak´s UU-kull när ni nu ska ut i vida världen! tack Annette för att jag fått mysa med dina små Solkorvar!