DjurönVilken underbar eftermiddag vi har haft! Idag blev det date med Ancki och tjejerna. För ett antal veckor sedan bestämde vi att vi skulle ta oss ut till Djurön, när Vitsippor och blåsippor var i blomm. Och idag blev det verkligen av. Vi strövade omkring och herregud vad bilder jag hade med mig hem, länge sedan det var över 400 stycken. Blev lite fikapaus och även en eller två apporter till hundarna, annars kunde dom verkligen sysslesätta sig själva.Blir nog en tur dit snart igen, vi hittade en hel del bra tränings marker som vi gärna kommer tillbaka till och testar av! Så idag får det bli en bildblogg, ord känns ganska onödigt!Inte ofta som vi ses, men när det blir är det väldigt trevligt!


Passade på att prova Anckis macroobjektiv, inte helt lätt, men roligt!


Första för i år
Tack Ancki, Agnes och Frida för en härlig eftermiddag i riktigt fint vårväder!


Ödeshögs Kennelklubb
Jag var i kvalet och valet länge innan jag bestämde mig för att anmäla Theo till Ödeshögs kennelklubbs inofficiella utställning idag. Men han har ju nu varit bra i sina ben en länge tid,  så jag slog till.
Vi möte upp Maria och Torkel 7.30 i morse för samåkning. Vi var där i god tid, nja nästan i lite  för god tid, men sitta still och inte göra något är nyttigt det också. Theo var verkligen i sitt esse, man kan inte tro att det är det ända vi har sysslat med den senaste tiden att vara lugn och inte kan man tro att han har sett varken människor eller hundar på den senaste tiden. Allt ska registreras, jag tycker att det verkar skit jobbigt att bry sig om allt som händer runt omkring. Men efter tre timmar lade han sig ner och kopplade av en smula, men bara en smula, för tänk om man missar något.

Theo var anmäld till junior klass, alltså debut, här har vi ingen valp längre. Tillsist var det vår tur och jag tycker att vi skötte oss prima, lugnt och ganska prydligt också, valde att visa honom fritt, för han ställer upp sig bra själv. Rätt trött var han mot slutet, det är jobbigt att vara snygg också.
Vi kom på en andra plats i vår klass med Hp, och nu när man är stor får man gå in och även tävla mot de vuxna hanarna om bästa hane.
Vi fick hämta andan ett tag medans öppenklass hanarna visade upp sig, men rätt snart var det vår tur.
Himla fin placering blev det, en tredje placering i bhk. Jag är satans nöjd med vår dag i Ödeshög och ångrar inte en sekund att vi  åkte. Nöjda och trötta återvände vi hem till Herstadberg igen!Theos kritik:

Välutvecklad snart 1 årig hane. gediget maskulint vackert huvud. som inte får bli "kindigare". Bra hals o rygglinje. Välkroppad med passande stomme. vacker päls och färg. Rör sig mkt väl för ålder.
Domare: Ann Gistedt.

Tack Maria och Torkel för ett härlig sällskap. PSST: Du glömde att lösa ut potatisen;)

SamträningIdag var det åter dags för en samträning i GRK Österg/Södermal. En nätt skara på fyra stycken med sex hundar höll vi till i Gårdeby, ibland är det bra med några få, man får rum på ställen där det annars kan vara trångt. Idag höll vi till på underbara Lindängen.

Jag valde att börja med Murtan, Theo fick snällt sitta kvar i bilen. Med Martin valde jag att köra markeringar och linjetag, som var mer eller mindre dolda för honom. Vi körde i par med Ulla och Gazette.
Hmmm, lite ofokuserad emellanåt min käre storprins, lite bättre med linjetagen än markeringarna, jag tror att han tänker på annat ibland, men i det stora hela är jag rätt nöjd, vi nöter vidare med att försöka att hålla fokus och inte hålla koll eller tänka på annat.


Gazette


hämtar en hel del markeringar


Livet är ändå underbart, men man kanske ska hålla ögonen öppna!

Martin fick stanna kvar ute och sitta i skuggan och mysa medans de andra jobbade, jag hämtade även ut Theo så det blev en hel del passivitets träning.


Torres i arbete


Riktigt roligt det här med apportering


En stor prins i vitsippe backen


Sen var det tjejernas tur


Fler som tränade passivitet
Och linjentagen var kluriga, fanns en hel del vatten i närheten


En hel del markeringar hanns med idag!

Efter fikat var det Theos tur, bra med att varva ner lite innan arbetet sätter igång. Jag fortsatte med linjetags övningar. Jag tycker att han är riktigt duktig, inga problem att fokusera på apporten. idag satt jag honom på sitt stanna kvar och gick ut och ställde upp dummiesen själv.Ingaproblem att vänta tills man kommer tillbaka. berömde och intog läge att skicka honom, iväg som en liten energibomb, lite trasslig på vägen tillbaka, men idag räckte det att jag korrigerade och han kom tillbaka.

Gjorde det tre gånger och sen vände vi ett halft varv för att även ta några markeringar.Markera är inga probelm för miniprinsen, han sköter det med bravur, och visst är vägen in krokig, men jag märker redan en stor förändring med arbetet av avlämngar, idag gick det mycket, mycket bättre. Och för första gången jobbade vi med hundar i närheten. Han fokuserar på arbetet till 100, känns nästan som han glömmer bort att det finns några andra där efter en stund. Jag är riktigt, riktigt nöjd med lill prinsen idag!


Som vanligt har jag snott bilderna av Lena! Tack vännen!

Martin fick avsluta träningspasset med en vattenapport, till han stora lycka, första för i år!Efetr avslutat pass, blev det lite rastning och en kopp kaffe till för mig, löddrade även in Theos mage, svans och byxor som vi ska ut på nya äventyr på söndag!