Många måsten

 

Men även små härliga promenader i närområdet. Men vad man hinner mycket när man måste. Dels letar jag grindar till bilen, Lena hade kvar sina till sin gamla bil, så det blev en liten biltur till Gårdeby för att titta om de kanske kunde få bo i audin, men det var bara matte som fick komma ut och lufta sig, grabbarna fick snällt sitta i bilen. Tyvärr så passade inte grindarna, så nu får jag jaga vidare, lutar åt nya! En fika på biltema med Thina, och även här fick bara jag njuta.
 

Den här naturupplevelsen delade vi ialla fall på!
 
Idag var det dags att åka till veterinären för att fixa ett recept på Bravecto till grabbarna. Bättre sent än aldrig. Och då blev det även en vikt, Martin väger 34.6, den vikten är jag väldigt nöjd med. Sky vägde 19.4 och jag tror att den är bra oxå, sist jag vägde honom var in början av april, då vägde han 17.3 , han har ju även tappat alla tänder och de nya har kommit, ingen fattas.
 
En liten kort stadspromenad fick det bli när vi väntade på Rebecca som var på arbetsinterjuv!
 
Lite nytt har vi oxå införskaffat.
 
Ett vanligt halsband till Sky, gillar att ibland på promenaderna använda vanligt koppel!
 
Och så fick jag ett snyggt set av Thina, pipband och koppel ! Tack!!
Snart långledigt, det ska bli så skönt, blir rätt lugnt här,men  på söndag lämnar jag hundarna i Norrköping och ger mig iväg för att fota lite svart, och på måndag sticker jag och Sky på syskonträff, det ska bli så roligt att träffa alla i Torsvi!
 
 

Polletten

 

Nästan varje dag tar vi små träningspass, ibland på promenader, ibland inomhus, ibland i trädgården. Alltid med minimal störning. Just nu är vi fortfarande under inlärning, jag tycker att vi inte har några färdiga moment och det ska vi inte ha heller. Visst funkar de när vi håller på, men antagligen skulle de inte fungera fullt ut med störning, har ingen större lust att försöka heller. Just nu tränar vi sitt stanna kvar, rätt så mycket, eller jag har valt att säga vänta. Avståndet är inte långt, men polletten har trillat ner. Härligt att se när man helt plötsligt ser att vänta betyder vänta för oss båda. Än så länge har jag nog skött mig rätt bra med att inte skynda, men jag kan se om jag slarvar att det inte blir riktigt som jag tänkt. Händer mycket i Sky nu, både i huvud och i kropp. För det mesta är han en rätt behaglig typ. Men jag kan se att han ibland tänker göra något annat, det gäller att vara steget före, inte alltid det lättaste. det svåraste är att lära sig att läsa sin hund, jag börjar få lite koll nu. Ögonen tycker jag säger en hel del. Vi har en hel del att stå i, det kommer att bli en härlig vår och sommar, tänk vad roligt det är att få bygga saker ihop med sin hund.
Hittade det här ordspråket ... det tänker jag ta med mig ett tag!
 
Ett gott omdöme beror på erfarenhet, och erfarenhet får man på grund av dåligt omdöme!
 
 

Liten uppdatering

 
Igår tog vi det väldigt lugnt på förmiddagen, halvsov i soffan innan vi skulle iväg till valpkursen. Men innan kursen hade vi date med Ancki, en liten fotosession. Huvudbilder och så hade Ancki med sig en kråka. Vi träffades uppe i Abborreberg, underbart ställe. Som det var i huvudsak Aya som skulle fotas, så började vi med henne, både huvudbild och så fick hon prova kråkan. Tid fanns så jag passade på att få hjälp att fota Sky också, lättare när någon annan tar bilderna och jag kan fokusera på stanna kvar med honom. Jag passade även på att låna kråkan av Ancki, har ingen egen nu och det är fyra veckor sedan som vi testade sist, skönt att kunna hålla fågel vid liv. Inga problem, han gillar verkligen de där döingarna.
På valpkursen var det nyttigt som det alltid är, mot slutet blev Sky trött så vi satt bara vid vår ryggsäck, och det är också väldans bra.
 
Till de båda bilderna ovan är Ancki fotograf!
 
Idag har vi tittat på våren och myst. Ett litet träningspass i trädgården med vänta som jag säger istället för stanna kvar och lite närsök. Underbara dagar, man vill knappt vara inne!