Torka

 
Både i naturen, hjärnan och naturen. Jag har ialla fall börjat jobbat, och det blir ju inte bättre av det, känns som om energin bara tillfaller kommunen. Men efter solsken kommer regn och det längtar vi efter. Just nu försöker vi hålla oss i lagom temp och även få lite sov timmar, men man ska väl inte klaga.... Tänk om det inte blir varmt nästa sommar, kan vi då leva på detta ? Nja tror inte det, bara gilla läget och hoppas att det blir några grader kyligare en annan dag!.
 

Besök


Idag hade jag och Martin äran att få ta hand om Majken, Johanna var i stor staden och blev svettig, men vi åkte till dag två på kennelträffen uppe i storskogen och det var vattenjobb på agendan. Kändes bra att ha en Waterfreak´s med sig. De började redan igår med träning för AC. Då kollade jag bara på, och träningssugen blir man, Och idag tränade vi. Härligt med två hundar, kändes bra att ta en promenad först, Majken passade bra ihop med oss. Vi var väldigt glada att få sällskap. Både Martin och Majken fick jobba lite på vattnet, lite markeringar, bra stadga, bra avlämningar och fin markeringsförmåga, och när den ena var på väg tillbaka fick den andra sin markering. Kul att träna på att köra två samtidigt, bäst att passa på med dessa fina underara goa gyllenpälsar! Lugnt och fint, men ändå på! Blev en heldag, en super dag! Tack för den Ni alla!

Värmen håller i sig

 
 
På både gott och ont tycker jag. Då jag inte är någon solapa som kan tänka mig att ligga och pressa i solen, och inte gillar att gå ut och ständigt bli varm och svettig, så håller jag mig i skuggan eller inomhus. Vi drar till sjön och svalkar oss där. Martin är inte heller någon värmedyrkare, så för att hålla igång är lite simning det bästa och sena kvällspromenader att föredra. Men det positiva med värmen är att man kan njuta av de underbara sommarkvällarna, visst man kommer aldrig i säng, men har man semester så har man.
Och så hinner man så mycket mer när man kan ta tillvara av fler timmar i ljuset.
 
 
 
och som Nina skrev en gång finns det något vackrare än en Gyllenpäls i arbete?
 
Funderar och känner mig för inför kommande hundköp. det är ju faktiskt mycket som ska stämma in och då jag gillar jakten, då får det bli en hund som jag kan träna just i detta.( har ju aldrig ens funderat på något annat, så Mops får vänta ett tag till) Och faktiskt kunna starta på prov, men dit är det ju många år, men det finns i framtidsplanen.  Men det ska fungera i tiden, tycke ska uppstå mellan uppfödare och valpköpare (jag i detta läge). det ska bli valpar.  Och så mycket mera, än så länge finns det många frågor, och ett spännande fortsatt år. Så jag och Martin håller oss i trim, tittar på träningar och lär mig lite till.
 
Och njuter av sommarkvällarna