Röntgen

 
I morse åkte vi ner till Söderköpings djurklinik, för rötgen av HD/AD på Theo. Kände mig faktiskt ganska lugn, har inte haft ont i magen flera dagar innan. Lite vägning  vågen stannade på 33 kg, och så lite "sömnmedel". In  i rummet och så vänta att han sussade. Först röntgades armbågarna och sedan fick jag tag plats framme vid huvudet och så blev det höfternas tur. Fick bra plåtar direkt. Började med att titta på armbågarna och dom såg bra ut, sen var det höfternas tur och där var det mindre bra. Krister visade och förklarade och jag fick även se på höfter som var jätte bra. Nu får vi vänta och se vad avläsningen blir C eller D. Det som kändes väldigt bra var att jag fick beröm över att Theo var i väldigt bra kondition och kanon musklad, han sa att han hade en jätte fin kropp och det kommer att vara till god hjälp. Men med bra eller dåliga höfter så är det samma miniprins som jag har med mig hem och vi fortsätter vår väg fram mot stjärnorna. Vi får bara bli ännu mer nogranna med uppvärmning, nerladdning och att hålla vår goda miniman i topptrim i fortsättningen. sen ska vi nog klara det här också, fighters som vi är!

Sök

Idag blev det en tur till stor skogen fram på eftermiddagen. Lite sök var planeringen, bäst att passa på medans vädret tillåter.
Vi började med att ta med Theo och Ebba, sedan vallade vi av en ruta på ca 25 * 60 meter, idag var det träning på djupet, två apporter längst ut i kanterna och en lite längre fram ca 10 meter.
Sen blev det promenad för alla hundarna, idag gick den lite mer i skogen, skönt för hundarna att känna mjuk mossa under tassarna och även få lyfta lite på benen. När vi kom tillbaka, fick Theo vara först ut. Blev en kort transport bort till söket. han hade ful koll, jag förberedde honom noga och sen skickade jag, han använde verkligen näsan, jobbade sig utåt i rutan, men kollade upp, där vi hade stört lite med våra dofter, jobbade från vänster, för där fick han vind, såg ett härligt sökmönster hos minimannen, tog en stund innan han kom längst ut, men inget tecken på att tröttna eller ge upp. Valde att skicka en gång till, en lite micropaus och sen ut igen, samma fina sökmönster även denna gång och han tog sig längst ut till höger. Härligt att följa hans fina jobb där ute, med få apporter, men ändå ett fin, fint jobb.
Lena tog en varv runt och la ut apporterna och kollade om han varit på den tredje, men inte det heller, inget byte.
Ebba fick samma jobb och sen var det Millie och Martins tur, jobb med markeringar, stadga och förflyttingar, blev väldigt bra, en gång gick Martin på Millies apport, men ingen skada skedd.Nu började det mörkna, vi hade tänkt att låta Theo och Ebba också få något likande som Millie och martin, nu blev det lite mindre upplägg, och för Theos del, blev det minimalt, vi var där vi hade haft söket, om det berodde på det eller om hjärnan hade fått nog vet jag inte, men bra markeringsjobb, men sen blev det annat att syssla med, så jag tog på koppel och sen kastade vi färdigt några till markeringar till Ebba, tog det lite lugt, tränade lite kontakt och fotgående innan vi tog en fika och åkte hem.
Super nöjd med söket, sen hände något, lägger ingen större vikt på det, utan vi får se nästa gång vi kör hur läget är då. martin var väldigt på G, och tyckte att livet var väldigt härligt, idag markerade han mycket bättre än förra gången och näsan var på hela tiden!
En härlig träning, men nu blir det mörkt fort, man får snabba på annars får man köra mörkerapportering!

Känns bra

 
Lördag och som vanligt kommer vi ut i träningsmarkerna. Egentligen var det meningen att vi skulle vara i Gårdeby och på ett helt nytt ställe. men i sista stund fick vi veta att där skulle andra hålla till, små gröna män med gevärr. Nytt ställe, Drömgruvan, ny planering på plats, som blev väldigt bra till slut när vi lagt upp och alla hade fått säga sitt. Idag har jag tur, lena har hunnit blogga före mig, så är ni nyfikna på upplägget, då ska ni kolla in i hennes blogg!
Vi blev åtta hundar och fyra "tanter". Thinas tjejer fick inte vara med så mycket en i höglöp och en på väg in....Vi började med en prommis och sedan lite lydnad på "planen". Sen gjorde vi ett upplägg och körde i första omgången tre hundar och en kastare. Guld värt att vara lite fler ute, även idag var det fokus på stadgan, Theo blir lite med styrig när vi är fler ute. Och jag var väldigt osäker på om han skulle sitta kvar, men det gick toppen, vi blandade markeringar och linjetag, idag fick han leta lite innan han hittade markeringen, och jag tror att det blev bra för ingångarnas skull. Om det blir för lätt, blir det gärna lite svajigare ingång. Avlämingarna var väl inte dom bästa, men jag vet vad det beror på, jag oroar mig inte speciellt mycket för de sitter om jag fokuserar på dom, men allt har sin tid med min miniman.
 
 
Sen var det martins tur, han fick sällskap av Ebba, nu glömde han hjärnan vid bilen, jag fick banta upplägget en aning åt honom, men det som han fick att arbeta med gjorde han ialla fall, fast han hellre ville springa tillbaka till bilen så fort apporten var avlämnade. Men jag är nöjd i alla fall för han gjorde sitt jobb, nu tog det lite längre tid att hitta dummien p ga att han inte satte på näsan, men dom kom in. Och inte slog han av takten eller stack iväg fast han hellre ville vara lite längre bort.
 
 
Fikapaus i den underbara solen, det ska vara gött att leva! Och planering för nästa pass. jag valde att bara jobba med Theo, Martin fick vila sig i form, vill inte bråka med honom, nu när han är så glad när vi apporterar.
det blev en dubbel markering på traktorstigen, och en hörselmarkering över kullen.
Dubbelmarkeringen där vi vände om, är jag super nöjd med, fick med mig theo runt efter första gått, fick den andra, den fick han hämta. Vände tillbaka, och här har jag haft svårt att få iväg honom utan linjetags tecken, men nu verkar det ha fallit på plats med nya upplägget att man går på markeringskommando.
Vid hörselmarkeringen, utan synlig dummie, inget purr utan bara ljudet av en fallande dummie. Här är han väldigt het, svårt att sitta still, detta får vi träna mer på att kastaren inte syns, men jobbet gjorde han kanon, nu blev det lite styrigt när han skulle iväg, pg a omständighetr runt omkring, jag kände mig väldigt ofokuserad, fast han gjorde ett kanon jobb, då ville jag göra det en gång till, arbetet blev inte lika bra där inne, han fann dummien, släppte den, kollade något annat, men tog den igen och kom in, då fastnade han i en gren, tappade dummien, vände om och skulle hitta den igen, då kallade jag in. Och vi hämtade den tillsammans. Kanske jag inte skulle gjort om den när den första var så bra, men jag tycker ialla fall att det blev bra, jag såg att han fixar att ta upp arbetet igen, inte lämna "grejen" där ute för att man får annat för sig utan att någon säger till.
 
 
Är riktigt nöjd med dagens träning, saker och ting börjar falla på plats och varje sak har sin tid. Och med bra peppning och feedback från mina träningsvänner som är guld värt, så håller jag nog planen, och det är jag mest stolt över. Visst har vi mycket kvar, men det kommer och jag är så glad över att jag har en grabb som verkar att älska detta och att han fattar snabbt är ett stort plus, ibland tror jag nästan att jag drömmer och undrar om det verkligen ska bli lika bra nästa gång. Sen är jag väldigt glad över att martin är en trygg och lugn hund som jag kan lita på när vi tränar, ger en härlig balans för min hjärna, så båda mina guldiga prinsar ger mig så mycket där ute!
 
Som vädret var underbart fick faktiskt Nikon vara med lite, fotosugen till tusen, så här kommer faktiskt några på kompisarna idag!
 
 
Tack tjejer för en bra träning med mycket sol!