Helgen

Oj vilken helg vi haft, vi började redan i fredags att åka iväg en sväng till Rolands sjön för lite apporteringsträning med Lena och hennes tjejer igen.
Började med att fika, sen la vi ut ett sök och skickade varannan gång, efter 3-4 stycken motiverade vi igen och jag kastade ut en dummie i vattnet. Fortsatte med söket, Martin fick hämta in två stycken, och sen skickade jag honom ut på vattnet, avslutade med att skicka en gång till på söket. Tycker att det gick skapligt, mot slutet, är han lite segare när han är ute, men när han ska in går det snabbare. Tänker nog träna lite sök för att bryta med alla markeringar och linjetag som annars tränas flitigt.
Och vi körde våran linjetags träning även idag, nu känns den bra, tror nog att det kommer ge utdelning varefter.
Kastade lite åt Millie på vattnet och när jag gick tillbaka kastade jag en dummie i vattenkanten, som jag sedan skickade Martin på. En riktigt bra träning, så där i slutet av veckan!På lördagen stack vi iväg till Kolmårdens hundklubb, huvudmålet var att ha lite social samvaro och bara sitta och slappa, men i ett svagt ögonblick var Martin anmäld till utställningen....Undrar hur det kom sig? Vi satt där ialla fall och fikade, snackade och väntade på vår tur. Sen blev det vår tur, och direkt när vi kom in i ringen så var domaren väldigt glad över att se min prins, fina ord och ett HP, sen blev det in igen för att behålla 5 vuxna hundar till BIS- finalen, och vi blev kvar. Efter ännu en väntan, så var det dags att gå in igen, och Martin gick och blev Best in Show. 15kg hundmat, 1 års vetrinärförsäkring hos folksam och lite små saker blev vår vinst. Roligt när domaren tycker som jag, att jag har den snyggaste hunden. Och extra roligt var också att han fick en kritik som är Martin.

Lite bilder, tyvärr inga på Martin....


Siri och Smilla


Rut


Igår söndag åkte jag ut till Vikbolandet, Kustens jakthundsklubb, hade ett tränings jaktprov, jag hjälpte till lite och Martin vilade sig i form till ljuv musik av skott. En kall dag som bjöd på lite regn och trevligt sällskap och god grill korv!Vem har sagt att det ska vara lätt?
Dagarna går och hösten gör sig mer och mer synlig, det ända jag riktigt har saknat är de härliga höstdagarna med sol, men igår bjöds det på rejält med sol! Så Jag, Rasmus och Martin drog mot Gårdeby för att träffa Lena och hennes tjejer. Både avkoppling och lite träning var det tänkt. Jag har två saker som jag vill förbättra i höst och det ena är stadgan och bilden av ett linjetag, stadgan vid vatten och markeringar är riktigt bra, nu har jag slängt säkerhetsbältet, eller den ligger tryggt i min ficka, kan nog säga att jag saknar luringen. Efter lite snack i söndags, så bestämde jag mig för att köra lite dubelmarkeringar ibland, har varit lite rädd där  att det ska försämra, men igår gick det skapligt och precis som det sas i söndags så kan inte Martin veta om det kommer en eller två.....det märktes tydligt efter en dubbel, när han fick en enkel.
Med bilden för linjetaget, eller kanske ska jag säga uttecknet/kommandot, har jag en idé som jag testade igår, märkligt tyckte Martin, men inte helt omöjligt. Jag går in lite närmare på den, nästa gång jag kör igen. Så landarbetet var helt okej, kanske jag skulle ha önskat lite mer fart, hoppas att det inte är kraven som drar ner..... !
På vattnet skulle han få en dubbel, här blev jag lite ofokuserad innan nummer två gick, så det gick åt pipsvängen, men vi har ju tid på oss, så om igen och då blev det bra, avlämningarna var väl inga höjdare, vet inte om jag ska ta båda och samtidigt eller fokusera på en sak åt taget... Får fundera lite till. En härlig eftermiddag fick vi alla fall med massor av D-vitamin.


Härligt att vara tillbaka på gamla marker


Ståtliga fulingar fanns det gott om.


Dagens sällskap


Ska jag lämna eller ska jag behålla den för mig själv...det är frågan?

Och idag då? Vem ville vara inne då, inte vi! Det blev en tur på tu man hand till skogen, är så fotosugen, men hittar inte riktigt det jag vill, men en gylleneprins fick ställa upp och så blev det några vattenmarkeringar igen, med fokus på att kunna belöna stadgan, gick riktigt bra! 


Härligt att få vara ute i skog och mark


Vatten är så sköööönt! 

Att det ska vara så svårt att få den rätta balansen i träningen, men roligt är det ialla fall att prova, omvärdera och ibland vara så satans nöjd! Nu tar vi snart helg, ska bli underbart!

Tänkte skriva

men jag orkar faktiskt inte.... så det får bara bli några bilder från helgen....
Stina


Regnbågen


Agnes
Martin


med bästa smilet


Rakel
Känns som jag kommit en bit på vägen med tankarna om den fortsatta träningen...... men ska klura lite till innan jag sätter det på pränt!