Sök - och vattenkurs del 1

 (Gammal bild)
I helgen var det dags för mig och Sky att dra iväg på kurs i Norberg! Det var en tvådagars med vatten ena dagen och sök andra dagen.
 
Vi började med vattenträningen på lördagen med Lisa,  vattenmarken är underbar, svårt att få till den här hemma, med tuvor som hundarna ska parera emellan eller skutta på . Vi hann med en hel del, först lite stadgeträning, men apport på land, vänd apport på vatten, vänd ta den på land, vänd ta den på vatten. 
Sen blev det lite olika jobb för de olika hundarna, Sky fick en dubbel, och han skulle ta den som blev först kastade. Sen var det dags för lunch.
På eftermiddagen jobbade vi med linjer och sedan sorteringsövningar.
En mycket rolig dag, med klurigheter, mycket nytt. Han började med att vara riktigt lätt i rumpan på första, men jobbade upp sig riktigt bra, ser oxå att vi behöver träna på en hel del saker. Man tror att man täcker mycket, men det poppar upp saker som man inte tänkt på. Det där med vatten och skott drar igång, men vi jobbade på bra!
 
 
 
 
Trötta och nöjda åkte vi "hem" och fick fint boende sällskap, vi satt ute långt in på kvällen och pratade hund och träning innan vi kröp in på våra rum och sov sött.
 
På söndagen var det dags för sök, med Johan Fogelberg, vi drog iväg ut i skogen, höll till nere vid våtmarken, då det var mycket varmt i helgen. Hundarna skulle söka, vi skulle inte träna, utan bara släppa ut de  och se vad de gjorde. 
En väldigt intressant förmiddag, när vi tattade på varje hund och resten av hundarna satt en bit upp. Vi fick med oss en hel del hem som vi kan jobba vidare med tills nästa gång vi ses.
På eftermiddagen jobbade vi med närsök, också ett nytt tänk för mig hur han börjar, men något som jag tänker använda mig av ibland för att bygga på vikänslan.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har haft en super härlig och lärorik helg, att åka på kurs och få ingå i en fin träningsgrupp gav abolut mersmak. Att även träffa Johan som jag gillade skarpt, en kompetent, ärlig och med glimten i ögat och som även bjöd på sig själv, blev trygg och gav en hel del ! Och Lisa som vi redan gillar, gjorde oss inte besvikna! Nu ser vi fram emot nästa tillfälle, och har lite att ta itu med. Och jag tänker, att vad härligt det är att inte vara fulllärd! Och jag är framför allt glad över att Sky taggade ner på söndagen, satt lugnt och fint uppe i skogen, utan att ta till pip och att även lugnet fanns kvar när vi jobbade med närsöket. Tack för den här helgen!