PlötsligtNär tempraturen sakta men säkert började att återgå mot normala grader, infann sig ett enormt tränings sug! Så jag och Martin bjöd in oss till våra goa vänner i Gårdeby för några tränings timmar. Koppelprommenad (uppvärmning) till området, som är stort, men nu när det vita trilskas med att ligga kvar då är vi lite begränsade. Men förra helgen hade vi sett ett par bra ställen som säkert var ännu bättre idag. Japp vid björkabacken var det nästan grusgång och snön låg inte djup upp i backen och dummien kunde mer eller mindre landa snöfritt.
Där började vi med att lägga kvar dummiesar på "vägen" och placerade en av oss upp i backen för markeringsarbete.
Först ett linjetag upp på vägen, sen en dubbelmarkering upp i backen och sen tillbaka upp på vägen för ett linjetag.
Linjetagen funkar bra, stadgan är perfekt, avlämingarna inga problem, men på dubbel blev det lite hjärnsläpp, fick tillsist skicka goda grabben på ett uttecken på dummies nummer två.


Tittar intresserat på Ebba i arbete.

Sen gick vi vidare för att fortsätta på nästa ställe, härligt när "gubbarna gör fina plogade vägar åt djuren på vintern, då finns det fina träningsställen åt oss, och här hade faktiskt "gräset börjat bli synligt.

Fick bli en fika först och lite avkoppling för hundarna (gillar när vi kan blanda arbete och avkoppling, funkar bra för oss, Martin skiljer bra på detta nu)Här fick det bli markeringsarbete, dubbla för oss, den ena dolt. jag valde att den dolda skulle kastas sist, den kom lite längre bort också. Martin hade åter igen en bra stadga och han valde den sist kastade, blev åter igen svårt att gå ut på den sista fick ta till ett ut. Två stycken fick det bli och så avslutade vi med en enkel markering. Avslutningsvis gick vi till böjen på den plogade "vägen som var 90 grader, la ut tre stycken dummies åt varje håll. Skickade hundarna samtidigt på en varsin, bytte ställe o sv. Inga problem att skicka samtidigt, Martin tappar lite fart, om det är för att Ebba jobbar samtidigt eller om det är för att han nu börjar bli trött, eller om det är en kombination av bägge delarna. Det vet jag inte.Summa sumarum är jag riktigt glad och nöjd över vårt tränings pass, finns saker att träna på och det är ju så som jag vill ha det. 


Hann med lite kopussar också


även lite kel med kusarna...


Hur än träningarna går och är och hur mycket jag gillar våra tränings stunder, så vill jag aldrig missa dessa stunder med min Prins, just så här är det jag gillar att se honom mest, go, glad och med glimten i ögat. 

Nu känns det som vi har sparkat igång säsongen 2011, ser lovande ut om man kollar väderprognosen för veckan, så till helgen kanske vi har ännu mindre snö!