Helgen

Oj vilken helg vi haft, vi började redan i fredags att åka iväg en sväng till Rolands sjön för lite apporteringsträning med Lena och hennes tjejer igen.
Började med att fika, sen la vi ut ett sök och skickade varannan gång, efter 3-4 stycken motiverade vi igen och jag kastade ut en dummie i vattnet. Fortsatte med söket, Martin fick hämta in två stycken, och sen skickade jag honom ut på vattnet, avslutade med att skicka en gång till på söket. Tycker att det gick skapligt, mot slutet, är han lite segare när han är ute, men när han ska in går det snabbare. Tänker nog träna lite sök för att bryta med alla markeringar och linjetag som annars tränas flitigt.
Och vi körde våran linjetags träning även idag, nu känns den bra, tror nog att det kommer ge utdelning varefter.
Kastade lite åt Millie på vattnet och när jag gick tillbaka kastade jag en dummie i vattenkanten, som jag sedan skickade Martin på. En riktigt bra träning, så där i slutet av veckan!På lördagen stack vi iväg till Kolmårdens hundklubb, huvudmålet var att ha lite social samvaro och bara sitta och slappa, men i ett svagt ögonblick var Martin anmäld till utställningen....Undrar hur det kom sig? Vi satt där ialla fall och fikade, snackade och väntade på vår tur. Sen blev det vår tur, och direkt när vi kom in i ringen så var domaren väldigt glad över att se min prins, fina ord och ett HP, sen blev det in igen för att behålla 5 vuxna hundar till BIS- finalen, och vi blev kvar. Efter ännu en väntan, så var det dags att gå in igen, och Martin gick och blev Best in Show. 15kg hundmat, 1 års vetrinärförsäkring hos folksam och lite små saker blev vår vinst. Roligt när domaren tycker som jag, att jag har den snyggaste hunden. Och extra roligt var också att han fick en kritik som är Martin.

Lite bilder, tyvärr inga på Martin....


Siri och Smilla


Rut


Igår söndag åkte jag ut till Vikbolandet, Kustens jakthundsklubb, hade ett tränings jaktprov, jag hjälpte till lite och Martin vilade sig i form till ljuv musik av skott. En kall dag som bjöd på lite regn och trevligt sällskap och god grill korv!