Fidounge tränings helg

 
I helgen åkte Sky och jag på träningshelg till Lisa för ungar till Fido. Som instuktör hade vi Ann Sommarin! Tolv hundar som blev indelade i två grupper, väldigt roligt att det kom någon/några från alla kullar. 
 
Jag började med att åka till boendet på lördagen lasta in lite saker och möta upp Pia där, för att samåka till Lisa. Kl 10 var det dags att sätta igång, och vi var i första gruppen. Vi började väldigt lugnt och pratade mycket, gick igenom grunderna. det blev många frågor, många svar, en hel del diskussioner, tips ideér från oss alla. Ann sa direkt att hon inte var där för att kasta 40 apporter till oss, och hon höll sitt ord. Vi fick avsluta med att visa hur vi jobbade med närsök. Snart hade timmarna flugit iväg och det var dags för lunch. Och jag blev ännu en gång påmind vad som är viktigast, en perfekt början för oss. eftermiddagen tillbringades med att titta på grupp två.
 
 
 
Lördagen avslutades med en mycket uppskattad grillmiddag hemma hos Lisa innan vi vände "hem" till Blänkebo för att få en välbehövlig vila.
 
 
Söndagen stardade kl 9, och vi var först ut även idag, idag blev det lite annat jobb, men mest passivitet och mycket prat och feedback mellan varje hund, idag var vi lite mer fårordiga tur att Ann inte  hade tappat talförmågan oxå. Två markeringa på olika ställen, i olika terräng, ett linjetag (memories på sista markeringen med skott). Jag gillar verkligen att det blev mycket tankar och feedback, och att vi fick tala om vad vi såg. Blev en öppen och härlig stämning i gruppen. Jag är riktigt glad över att vi fick detta tillfälle och träna på det som vi verkligen behöver, tillsammans med härliga människor. Sky var som han brukar vara, men jag ser oxå en mognad och att vi tar steg i rätt riktning, vi har en hel del att träna på och det har vi fått motivation att göra.
 
Början till en gruppbild, Fido med alla sina ungar utom en Pallevante.
 
Vi har haft en super helg, träffa många nya härlig männsikor, några som vi inte sett på flera månader och det var härligt! Jag har blivit lite klokare, jag är riktigt nöjd med Sky, han har varit precis som jag förväntat mig, faktiskt lite bättre. Jag vill tacka dig Lisa för ditt engagemang, för att du fixade denna helg, Ann för dina  många bra tips och bra feedback, för din ärlighet. Pia för härligt sällskap, och till alla ni andra för en riktigt fin toppen helg!  Och till Ankie vill jag säga att bilderna gjorde mig lycklig, tack för dom! Och till Barbro och Pia, tack för att ni lånade Nikon av mig. Ja, helgen har varit kanon, den har bjudit på så mycket, alla vädertyper oxå, ja vi bor i Sverige, härliga minnen. Och många bilder, men detta är en egoblogg... 
 
 En av de finaste papporna med sin fina matte !