Sök

Idag blev det en tur till stor skogen fram på eftermiddagen. Lite sök var planeringen, bäst att passa på medans vädret tillåter.
Vi började med att ta med Theo och Ebba, sedan vallade vi av en ruta på ca 25 * 60 meter, idag var det träning på djupet, två apporter längst ut i kanterna och en lite längre fram ca 10 meter.
Sen blev det promenad för alla hundarna, idag gick den lite mer i skogen, skönt för hundarna att känna mjuk mossa under tassarna och även få lyfta lite på benen. När vi kom tillbaka, fick Theo vara först ut. Blev en kort transport bort till söket. han hade ful koll, jag förberedde honom noga och sen skickade jag, han använde verkligen näsan, jobbade sig utåt i rutan, men kollade upp, där vi hade stört lite med våra dofter, jobbade från vänster, för där fick han vind, såg ett härligt sökmönster hos minimannen, tog en stund innan han kom längst ut, men inget tecken på att tröttna eller ge upp. Valde att skicka en gång till, en lite micropaus och sen ut igen, samma fina sökmönster även denna gång och han tog sig längst ut till höger. Härligt att följa hans fina jobb där ute, med få apporter, men ändå ett fin, fint jobb.
Lena tog en varv runt och la ut apporterna och kollade om han varit på den tredje, men inte det heller, inget byte.
Ebba fick samma jobb och sen var det Millie och Martins tur, jobb med markeringar, stadga och förflyttingar, blev väldigt bra, en gång gick Martin på Millies apport, men ingen skada skedd.Nu började det mörkna, vi hade tänkt att låta Theo och Ebba också få något likande som Millie och martin, nu blev det lite mindre upplägg, och för Theos del, blev det minimalt, vi var där vi hade haft söket, om det berodde på det eller om hjärnan hade fått nog vet jag inte, men bra markeringsjobb, men sen blev det annat att syssla med, så jag tog på koppel och sen kastade vi färdigt några till markeringar till Ebba, tog det lite lugt, tränade lite kontakt och fotgående innan vi tog en fika och åkte hem.
Super nöjd med söket, sen hände något, lägger ingen större vikt på det, utan vi får se nästa gång vi kör hur läget är då. martin var väldigt på G, och tyckte att livet var väldigt härligt, idag markerade han mycket bättre än förra gången och näsan var på hela tiden!
En härlig träning, men nu blir det mörkt fort, man får snabba på annars får man köra mörkerapportering!
#1 - - Hanna:

Duktiga minimannen!